Ο Γ. Αδαμόπουλος και ο Β. Αλεξανδρής στον ΑΘΗΝΑ984

Ο νυν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος και ο δικηγόρος Βασίλης Αλεξανδρής, που πλειοψήφησε στον πρώτο γύρο των εκλογών, μίλησαν στις 27/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Για τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου, μεταξύ άλλων είπαν:

Γιάννης Αδαμόπουλος: «Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν τα πιο δύσκολα στην μεταπολεμική ελληνική ιστορία. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε
τις μνημονιακές πολιτικές, καθώς αναλάβαμε την διοίκηση των δικηγορικών συλλόγων ένα χρόνο μετά την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ. Με όλες αυτές τις μνημονιακές πολιτικές και τα μνημονιακά μέτρα, στοχοποιήθηκε το επάγγελμά μας. Κατασυκοφαντήθηκαν οι δικηγόροι. Δώσαμε μια μάχη. Υπήρξαν άδικα φορολογικά μέτρα, άδικα μέτρα σε σχέση με τις ασφαλιστικές εισφορές. Υπήρξε συρρίκνωση του εισοδήματος των νέων δικηγόρων, αλλά και αυτών που βρίσκονται στην δύση της καριέρας τους και όλα αυτά είχαν επίπτωση και στο εκλογικό αποτέλεσμα. Ο ΔΣΑ στάθηκε όρθιος, αντιστρατεύτηκε όλα αυτά τα μέτρα με κάθε πρόσφορο μέσο που μας παρείχε το δικαιϊκό μας σύστημα και κατήγγειλε σε κάθε περίπτωση τις μνημονιακές πολιτικές».

* Για την αποχή που άγγιξε το 43% σε αυτές τις εκλογές:

Γιάννης Αδαμόπουλος: «Και την προηγούμενη φορά το ποσοστό της αποχής ήταν τόσο, ίσως και περισσότερο... Είναι ένα θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει. Εμείς καλέσαμε όλους να συμμετέχουν στη διαδικασία».

* Για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών:

Βασίλης Αλεξανδρής: «Δεν ξέρω κατά πόσο οι δικηγόροι αισθάνθηκαν έκπληξη από το αποτέλεσμα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Συνειδητοποιούν την καθημερινή πραγματικότητα και κλήθηκαν να αποφασίσουν μεταξύ της ανάγκης ώθησης και της ακινησίας. Διαπίστωσαν ότι ο δικηγορικός σύλλογος -επί τρία συναπτά έτη-, ήταν ένας σύλλογος εν υπνώσει. Δεν ήταν στην υπηρεσία των δικαιωμάτων των μελών του, των δικηγόρων και έπρεπε να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Το ένα βήμα μπροστά είναι αυτό το αποτέλεσμα».

Δημοσιογράφος: Στο debate που σας κάλεσε ο κ. Αδαμόπουλος θα ανταποκριθείτε;

Βασίλης Αλεξανδρής: «Ο κ. Αδαμόπουλος, επιμελώς και συστηματικά, σε όλη την προεκλογική περίοδο, όταν πληροφορείται ότι καλούμαι σε μια εκπομπή, επικαλείται πάντοτε κώλυμα. Τώρα, λοιπόν, που σηκώνει δειλά - δειλά την σημαία του debate, είμαστε δύο μέρες προ των εκλογών...
Είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος και υπάρχουν τρία αυτόνομα ψηφοδέλτια, χωρίς επικεφαλής, που υποστηρίζουν τη δική μου υποψηφιότητα. Τρία ψηφοδέλτια, με διαφορετικές προσωπικότητες, πολυτασικά, που προτείνουν μια καθαρά δικηγορική υποψηφιότητα, χωρίς κομματικό στίγμα...».

Δημοσιογράφος: Τοποθετείτε τον εαυτό σας στην κεντροαριστερά;

Βασίλης Αλεξανδρής: «Όχι. Δεν υπάρχει κεντροαριστερά. Υπάρχει το σκληρό, βαθύ κόμμα των δικηγόρων. Με αυτό είμαστε... Στις συγκεντρώσεις που έκανα, προεκλογικά, προσήλθαν δικηγόροι. Στην μεγάλη συγκέντρωση που έκανε ο κ. Αδαμόπουλος προσήλθε σύσσωμο το κοινοβουλευτικό σύστημα της Νέας Δημοκρατίας».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα