Ο Δ. Παπαδημούλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Προετοιμαζόμαστε, χτίζοντας πάνω στο πρόγραμμα που παρουσιάσαμε στον ελληνικό λαό στις εκλογές, έτσι ώστε δίπλα στην ολοφάνερη πια αποτυχία και την καταστροφική επίπτωση της συνταγής που υλοποιείται με το τρίτο μνημόνιο, να αντιπαραθέτουμε με πολιτικό τρόπο,  αυστηρότητα

και μαχητικότητα -αλλά πάντα στο έδαφος της δημοκρατίας-, το δικό μας εναλλακτικό σχέδιο. Προχωράμε με το χρονοδιάγραμμα που έχει ήδη αποφασιστεί, στο μετασχηματισμό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α από μια συμμαχία σε ένα ενιαίο κόμμα».

Σε άλλο σημείο είπε: «Νιώθουμε την ανάγκη να δυναμώσουμε τη φωνή -δεν μπορούμε να επιβάλουμε τις εκλογές-, ότι πρέπει να πάμε σε άλλο δρόμο. Και βλέπω ότι, παρότι είναι κοντά οι προηγούμενες εκλογές, στην σημερινή δημοσκόπηση 35% των πολιτών λένε ότι θέλουν νέες εκλογές...».

Δημοσιογράφος: Στις δημοσκοπήσεις έρχεστε πρώτοι, αλλά δεν έχετε πλειοψηφικό ρεύμα και για να γίνει αυτό, χρειάζονται κάποια πράγματα. Πρώτον, να πείσετε ότι έχετε λύση και προς το παρόν δεν έχετε πείσει και δεύτερον, να πείτε ξεκάθαρα με ποιους συμμάχους θα κυβερνήσετε...

Δ. Παπαδημούλης: «Δεν διακατεχόμαστε από αυτάρκεια και επανάπαυση... Σας βεβαιώνω ότι το πνεύμα στην ηγεσία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν είναι καθόλου αυτό. Αυτό που μας συνέχει ως καθημερινή αγωνία είναι πώς θα μπορέσουμε να προετοιμαστούμε ακόμη καλύτερα για τις προκλήσεις που έρχονται. Το κλειδί για εμάς και οι προτεραιότητές μας είναι η περαιτέρω εξειδίκευση και τεκμηρίωση του προγράμματός μας που θα αυξήσει την πειστικότητά μας και στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, εμείς θα κατέβουμε με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή δύναμη, αλλά και με τη διαβεβαίωση ότι με γνώμονα το πρόγραμμα και συνεκτιμώντας την εντολή του ελληνικού λαού που θα αποτυπωθεί στην κάλπη, θα δώσουμε κυβέρνηση στον τόπο».

Δημοσιογράφος: Εδώ έχουμε κάποιες συγκεκριμένες, υπαρκτές πολιτικές δυνάμεις. Ποιες είναι οι δυνάμεις - σύμμαχοί σας;

Δ. Παπαδημούλης: «Όπως πάντα και παντού στον κόσμο, αυτός που παίρνει την εντολή, συνεκτιμά τη λαϊκή ψήφο, βάζει κάτω το πρόγραμμά του και συζητά προγραμματικές συγκλίσεις και αναζητά συμμαχίες με γνώμονα πρόγραμμα και πρόσωπα... Έχω την εκτίμηση ότι αυτό το ρεύμα ανοδικής επιρροής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα ενισχυθεί...».

Δημοσιογράφος: Θα γίνετε αυτοδύναμοι;

Δ. Παπαδημούλης: «Έχω την εντύπωση ότι όταν γίνουν οι εκλογές, θα έχουμε διαφορετικούς συσχετισμούς από τους σημερινούς και δεύτερον, επειδή είναι πιεστική η απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού οι κάλπες να δίνουν κυβερνήσεις, νομίζω ότι και οι πολιτικές ανακατατάξεις που προκαλούνται ήδη και αυτό που θα φέρει η λαϊκή ψήφος θα μας δώσουν τη δυνατότητα και με συμβιβασμούς και με υποχωρήσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις αναγκαίες συμμαχίες και να δώσουμε κυβέρνηση στον τόπο. Θέλουμε συμμαχίες και θα τις βρούμε. Αυτό που μας ενδι
Keywords
Τυχαία Θέματα