Ο Α. Δερμεντζόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, μίλησε στις 24/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για αυστηροποίηση του πειθαρχικού δικαίου:

«Εδώ και τεσσεράμισι μήνες, εγώ, ως υφυπουργός παιδείας και ο κ. Λοβέρδος,
ως υπουργός, έχουμε μπροστά μας μία σειρά από έγγραφα για παραπομπές σε πειθαρχικά συμβούλια, για περαιτέρω έρευνα κάποιων θεμάτων... Τα πιο πολλά από αυτά, πραγματικά στερούνται σοβαρότητας, σε σχέση με τον επαγγελματικό βίο του κάθε εκπαιδευτικού... Δεν μιλάμε για κακουργήματα, για πράξεις εκτός σχολείου, οι οποίες μένουν στο απυρόβλητο. Προφανώς και αυτές θα εξετάζονται. Αλλά δεν μπορεί -λόγου χάρη-, επειδή ένας εκπαιδευτικός είχε μία διαφορά με έναν εργολάβο για την μη παράδοση ενός διαμερίσματος, να κινδυνεύει να βρεθεί εκτός σχολείου. Κάποιες τέτοιες περιπτώσεις δεν πρέπει να επηρεάζουν την εντός του εκπαιδευτικού χώρου συμπεριφορά και παραμονή του. Αυτά θέλουμε να διαχωρίσουμε».

Δημοσιογράφος: Οι καθηγητές αντιδρούν στις ρυθμίσεις στο πειθαρχικό δίκαιο...

Α. Δερμεντζόπουλος: «Επανειλημμένως και ο υπουργός και εγώ είχαμε συναντήσεις με την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ γι' αυτά τα θέματα. Σίγουρα δεν υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων. Υπάρχουν και κάποιες διαφορές. Αυτό όμως που πρέπει να αναγνωρίσουμε όλοι μας -και πιστεύω ότι το αναγνωρίζουν και οι δύο μεγάλοι συνδικαλιστικοί φορείς της εκπαίδευσης-, είναι η καλή πρόθεση του υπουργείου να λύσει ένα θέμα που επί χρόνια τους ταλαιπωρούσε. Αυτή την στιγμή, η οποιαδήποτε αλλαγή δεν μπορεί να γίνει μόνο μέσα στο χώρο του υπουργείου Παιδείας. Αφορά, κυριολεκτικά, όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, που σημαίνει ότι τον τελικό λόγο τον έχει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Βέβαια,στο χώρο του δημοσίου, την μερίδα του λέοντος την έχουν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Παιδείας...».

Δημοσιογράφος: Και σε επίπεδο μηχανισμών υπάρχει θέμα στην Ελλάδα. Τα ελεγκτικά συμβούλια, τα πειθαρχικά συμβούλια...

Α. Δερμεντζόπουλος: «Και αυτά ζητάμε να επανεξεταστούν... Δεν είναι ούτε φιλόδοξο, ούτε ματαιόδοξο, το να προσπαθούμε να εκσυγχρονίσουμε σήμερα τη δημόσια εκπαίδευση, τουλάχιστον στο κομμάτι που αφορά το δικό μας υπουργείο. Είναι σαφής η πρόθεσή μας, η διάθεσή μας και η συμπεριφορά μας, σαν υπουργείο Παιδείας, απέναντι σε κάποια αδικήματα -και το έχουμε αποδείξει εξάλλου-, που έχουν να κάνουν, για παράδειγμα, με παιδόφιλους. Σε αυτό είμαστε απόλυτοι και έχουμε πει ότι, ακόμα και παρανομώντας, αν χρειαστεί, θα βρεθούν εκτός εκπαιδευτικού συστήματος κάποιοι, οι οποίοι δεν πρέπει να είναι επ' ουδενί εκεί μέσα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα