Μνημόνιο συνεργασίας ΥΕΝ- ΚΑΠΕ

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί οριζόντια προτεραιότητα σε όλες μας τις πολιτικές, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), Κωνσταντίνο Κουρνιώτη.

Στόχος του μνημονίου συνεργασίας είναι η προώθηση των αρχών της εξοικονόμησης ενέργειας και της αξιοποίησης των Ανανεώσιμων
Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), καθώς και της ενσωμάτωσής τους στην περιβαλλοντική διαχείριση των λιμανιών της χώρας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε: «Με το ΚΑΠΕ, η συνεργασία μας αφορά κυρίως τα λιμάνια μας, τον ενεργειακό τους σχεδιασμό και την περιβαλλοντική διαχείριση. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η συνεργασία, που ξεκινά σήμερα και αφορά την αειφορία στις θαλάσσιες μεταφορές και την εφαρμογή φιλοπεριβαλλοντικών πολιτικών θα αποδώσει καρπούς».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΚΑΠΕ, Κωνσταντίνος Κουρνιώτης, δήλωσε: «Αναλαμβάνουμε με το Υπουργείο Ναυτιλίας μια δυναμική πρωτοβουλία. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό κονδυλίων, εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, σε προγράμματα και δράσεις προστασίας του αστικού και θαλάσσιου περιβάλλοντος και αειφορίας στις μεταφορές. Για να υποστηρίξουμε τον ενεργειακό σχεδιασμό και την περιβαλλοντική διαχείριση στους λιμένες της χώρας. Σε αυτή τη συνεργασία το ΚΑΠΕ θα καταθέσει την τεχνογνωσία, την πολυετή του εμπειρία και την επιστημονική του εξειδίκευση προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα προς όφελος της και οικονομίας και της κοινωνίας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα