Μια αληθινή ευκαιρία για την Σούπερ Λιγκ

Του Διονύση Δελλή

Πέρασε λοιπόν ο Ολυμπιακός ένα δεύτερο συνεχόμενο Σούπερ Λιγκ εμπόδιο. Μπορεί να μην ικανοποιεί με την όψη του, μπορεί να χωρά πολύ μεγάλη κουβέντα για τις εμφανίσεις τους, αλλά την δουλειά την έκανε.

Μετά τη Λιβαδειά, ο Πανιώνιος και το 2-0 σε μια βραδιά γεμάτη Μήτρογλου (2 γκολ) και –επιτέλους για

τους Ερυθρόλευκους- χωρίς παθητικό στο Καραϊσκάκης, κάτι που είχε να συμβεί από τις 26 Οκτωβρίου και τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Σήμερα σειρά έχουν οι Πράσινοι που πάνε στην πραγματικά πολύ επικίνδυνη έδρα της Ξάνθης (4 γκολ δέχτηκε ο ΠΑΟΚ εκεί πριν από δέκα ημέρες) και βέβαια ο Δικέφαλος του Βορρά που... πάει Γιάννενα για να αντιμετωπίσει τον ικανό για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο ΠΑΣ Γιάννενα. Έχει... σουξέ το φετινό πρωτάθλημα. Και ας έχουν όλοι μια κακή κουβέντα για αυτό. Ας γράφονται και ας λέγονται τα μύρια όσα. Η Σούπερ Λιγκ είναι άκρως ανταγωνιστική.

Με μια τρόικα ομάδων να παλεύει από 90άλεπτο σε 90άλεπτο στην κορυφή. Με τον Αστέρα, την Βέροια, τον Παναιτωλικό, την Ξάνθη, την Καλλονή, τον ΠΑΣ να επιχειρούν να βάλουν την... επαρχία στην 5άδα της Ευρώπης. Με τον Ατρόμητο να είναι πάντα ψηλά και ανταγωνιστικός σε αυτό το επίπεδο. Και με όλους τους υπόλοιπους σε έναν ιδιαίτερο χορό... καταραμένων μιας και φέτος υποβιβάζονται πίσω. Ναι, έχουν χάσει έδαφος η Νίκη Βόλου με τον Εργοτέλη σε σημείο που κατά το ήμισυ ψάχνουν από τώρα να μας δώσουν την απάντηση στο «ποιοι θα πέσουν». Αυτή τη στιγμή όμως ο Πλατανιάς με 15 βαθμούς είναι 12ος και ο ΟΦΗ με 14 είναι 15ος και υποβιβάζεται. Και το Σάββατο το απόγευμα παίζουν μεταξύ τους! Άρα και εδώ τέλος πάντων, ματς με ματς γίνεται ένας μικρός ποδοσφαιρικός χαμός. Για το ποιος θα μείνει στην Σούπερ Λιγκ. Και ας έχει τόσο πολύ δρόμο μπροστά.

Είναι ωραίο το φετινό πρωτάθλημα. Και ας μην το εκτιμούν καν εκείνοι που έχουν την ευθύνη του. Και ας μην γεμίζουν τα γήπεδα. Υπάρχει ένας ιδιαίτερος ανταγωνισμός. Υπάρχουν καλές ομάδες. Χάνουν όλοι βαθμούς από όλους. Έχει ανατροπές και ένα ιδιαίτερο σασπένς. Δεν μπορεί όλα αυτά να μην τα αναγνωρίσει στην φετινή Λίγκα. Πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια όλο αυτό. Και μάλιστα σε περίοδο που υπάρχει πρωτάθλημα με 18 ομάδες, αριθμός σχεδόν εξωφρενικός για τα δεδομένα μας (πόσο μάλλον σε μια εποχή που «λείπουν» η ΑΕΚ, η Λάρισα, ο Άρης).

Η Σούπερ Λιγκ είναι ένας συνεταιρισμός, μια εμπορική συμφωνία. Αυτή τη στιγμή «στέλνει» εικόνα του προϊόντος της σε 24 διαφορετικές χώρες. Μπορεί να μην είναι σε θέση να το καταλάβει, αλλά έχει στα χέρια της μια... ευκαιρία. Να δείξει ότι όντως μπορεί να «πουλήσει» ποδόσφαιρο. Αρκεί όλοι όσοι εμπλέκονται με το πρωτάθλημα να σταματήσουν να του κάνουν «κακό». Αρκεί να αντιληφθούν ότι από το πουθενά τους προσφέρεται μια σεζόν αληθινού ανταγωνισμού. Στο χέρι τους είναι.

Keywords
Τυχαία Θέματα