Με ηλιοφάνεια ο οβελίας

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός από σήμερα Μεγάλη Παρασκευή το απόγευμα, με σταδιακή εξασθένηση των βοριάδων στις Κυκλάδες, ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τη σημερινή πρόβλεψη της ΕΜΥ το Μεγάλο Σάββατο αλλά και την Κυριακή του Πάσχα οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στις Κυκλάδες θα είναι αίθριος καιρός,

με εξασθενημένους τους βόρειους ανέμους και άνοδο της θερμοκρασίας.Τη Κυριακή του Πάσχα σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις.

Ιδιαίτερα ενισχυμένοι φτάνοντας κατά τόπους τα 9 μπ., θα διατηρηθούνοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο έως το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, καθώς στη συνέχεια αναμένεται σταδιακή εξασθένησή τους και μόνο στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα διατηρηθούν ενισχυμένοι έως το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου. Οι βροχές από το Μεγάλο Σάββατο θα σταματήσουν σε ολόκληρη τη χώρα ενώ και οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν βαθμιαία άνοδο.

H πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για το Πάσχα:

Το Μεγάλο Σάββατο 11/4 σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουνασθενείς και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις κα τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μπ. αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν βαθμιαία άνοδο και θα φτάσουν στη Δυτική Ελλάδα τους 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 με 19 βαθμούς και στα νησιά τουΑιγαίου τους 15 με 16 βαθμούς. Νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Τη Κυριακή του Πάσχα 12/4 σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μπ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν περαιτέρω άνοδο και θα φτάσουν στη Δυτική Ελλάδα τους 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 20 με 21βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 18 βαθμούς.

Τη Δευτέρα του Πάσχα 13/4 το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει το ίδιο μετις θερμοκρασίες να σημειώνουν μικρή περαιτέρω άνοδο και τους ανέμους στο Αιγαίο να μην ξεπερνούν τα 5-6 μπ.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών,στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Με πληροφορίες από meteo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα