«Μαζί τα φάγαμε, μόνος μου πληρώνω»

Το βιβλίο των Δημήτρη & Νικόλα Τζιβελέκη «Μαζί τα φάγαμε, μόνος μου πληρώνω» από τις εκδόσεις Νίκας, παρουσιάζεται το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 20:00 στο 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο.

Ο Καραγκιόζης διαχρονικά εξιστορούσε τους καημούς των πατεράδων μας. Μέσα από τις ιστορίες του αναδείκνυε τα καθημερινά προβλήματα, τις έννοιες, αλλά και τις προσπάθειές τους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής. Αυτοί οι καημοί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι σήμερα και δικοί μας. Έτσι, ο Καραγκιόζης δικαιούται να πάρει
θέση και πάλι στην καθημερινότητά μας και να ερμηνεύσει με τον δικό του έξυπνο τρόπο τον Έλληνα που υποφέρει, τον Έλληνα που κλήθηκε να πληρώσει τα «σπασμένα» της εξουσίας, τον Έλληνα που προσπαθεί και ελπίζει, αλλά κυρίως και να κρίνει όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας. Γ'ι αυτό και τα τελευταία χρόνια που η οικονομική κρίση στοιχειώνει την Ελλάδα, «οι δήθεν και οι κάποιοι» που απαξίωναν τον Καραγκιόζη εξαφανίστηκαν. Ο Καραγκιόζης φωτίζει ξανά τον μπερντέ και αγγίζει πάλι την ψυχή του Έλληνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα