Μάγεψαν οι Thievery Corporation

Κανείς δεν ήθελε να τελειώσει η χθεσινή βραδιά στην πλατεία Νερού, στο Φάληρο. Ούτε οι Thievery Corporation, ούτε το κοινό, που πλημμύρισε το συναυλιακό χώρο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Υπήρξε μια καθυστέρηση, μιάμισης ώρας, στο άνοιγμα του χώρου για να μπει ο κόσμος. Βέβαια όπως μάθαμε αργότερα άγνωστοι έκλεψαν τα μηχανήματα των Boogie Belgiquee, ένα από τα support συγκροτήματα, και ίσως

η καθυστέρηση να οφείλεται σε αυτό το δυσάρεστο γεγονός.

Τα live ξεκίνησαν γύρω στις 7.30 με τους Penny and the Swinging Cat's, για να ακολουθήσουν οι Boogie Belgiquee, οι οποίοι φέρθηκαν άκρως επαγγελματικά, αφού έπαιξαν την electroswing τους προφανώς με "δανεικά" μηχανήματα, αφού τα δικά τους "έκαναν φτερά".

Τη σκυτάλη αμέσως μετά πήραν οι Imam Baildi με τον MCYinka και απογείωσαν το κοινό με τα βαλκανικά πνευστά τους σε καλοκαιρινές "Ακρογιαλιές και δειλινά".

Γύρω στις 11 η σκηνή υποδέχτηκε τους αγαπημένους Thievery Corporation, οι οποίοι απέδειξαν για άλλη μια φορά πως με ένα λιτό σκηνικό μπορούν να κάνουν τα πιο απίθανα πράγματα. Οι περίπου 7.000 fans κράτησαν το συγκρότημα στη σκηνή μέχρι τη μία και μισή τα ξημερώματα.

Παρουσίασαν τραγούδια από τον νέο τους άλμπουμ με τίτλο "Saudade", είπαν και τα παλιότερα και ανέφεραν πως το "Richest man in Babylon", μία από τις κορυφαίες επιτυχίες τους, το εμπνεύστηκαν στην Ελλάδα.

Η συναυλία έκλεισε με τον κλασικό τρόπο: Τα μέλη του συγκροτήματος ανέβασαν στη σκηνή τους πιστούς του είδους για τον τελευταίο χορό.

Οι "Thievery" έφυγαν, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξανάρθουν σύντομα.

Υ.Γ.: Υπήρξαν παράπονα για τη διοργάνωση. Δεν είχαν στηθεί γιγαντοοθόνες και όσοι βρίσκονταν μακριά από τη σκηνή, δεν μπορούσαν να δουν το συγκρότημα.

Επίσης, πολλοί ήταν αυτοί, που υποστήριξαν ότι οι Imam Baildi δεν ήταν το κατάλληλο συγκρότημα για να προλογίσει τους Thievey.....

Βίκυ Παπαστεφάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα