Κροατία: αγροτικές κινητοποιήσεις

Με αντιπροσωπεία αγροτών που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ζητώντας την ικανοποίηση των οικονομικών τους αιτημάτων, θα συναντηθεί ο πρόεδρος της Κροατίας Ίβο Γιοσίποβιτς, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Ο κ. Γιοσίποβιτς θεωρεί αναγκαία τη συνάντησή του με τους αγρότες, διότι - όπως είπε - "είναι απαραίτητη η προώθηση του διαλόγου και η εξεύρεση τρόπων για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, εφόσον υπάρχουν οικονομικοί πόροι (στον προϋπολογισμό)".

Ο Κροάτης πρόεδρος υπογράμμισε πως, οι κινητοποιήσεις

είναι νόμιμο δικαίωμα των αγροτών, ωστόσο - όπως τόνισε- πρέπει να πραγματοποιούνται χωρίς τη διατάραξη της δημόσιας ασφάλειας και τάξης.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών εντάθηκαν, έπειτα από την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις που είχαν με την κυβέρνηση, εκπρόσωποι της οποίας απέκλεισαν το ενδεχόμενο ικανοποίησης των οικονομικών τους αιτημάτων.

Οι αγρότες ζητούν την πληρωμή περισσότερων από 450 εκ. κούνα σε καθυστερημένες επιδοτήσεις και μια διόρθωση στην τιμή αγοράς για το σιτάρι, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να είναι χαμηλότερη από 1,38 κούνα/ανά κιλό (για το 2012).

Πηγή: ΑΜΠΕ

Φωτογραφία Αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα