Κώδωνας κινδύνου

Τον κώδωνα του κινδύνου για την βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ έκρουσε η διοικητής Γεωργία Κωτίδου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ακόμη κι αν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες κατέβαλλαν τις εισφορές τους, δεν θα εξασφαλιζόταν η απρόσκοπτη λειτουργία του.

Ωστόσο, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ληξιπρόθεσμες οφειλές 237 εκατ. ευρώ τέθηκαν σε ρύθμιση σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, εκφράζοντας την αισιοδοξία της ότι μεγάλος αριθμός οφειλετών θα

ενταχθεί στη ρύθμιση.

Να προχωρήσει άμεσα σε παράταση αναστολής των πλειστηριασμών, σύμφωνα με το προ του 2014 καθεστώς (προστασία όλων των ακινήτων), μέχρι να λυθεί ουσιαστικά και υπεύθυνα το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, κάλεσε την κυβέρνηση η Ένωση Καταναλωτών - Η Ποιότητα της Ζωής.

Εν τω μεταξύ, Συλλαλητήριο στη μία στην πλατεία Κλαυθμώνος διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας και την επαναλειτουργία όλων των δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου που καταργήθηκαν.
Για να καταστεί δυνατή η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην κινητοποίηση, έχει εξαγγείλει παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου.

Σαρανταοκτάωρη απεργία αποφάσισαν για σήμερα και αύριο οι διοικητικοί υπάλληλοι των Ιδρυμάτων των πανεπιστημίων, που επαναφέρουν το θέμα της διαθεσιμότητας στον κλάδο τους. Θα συμμετάσχουν και στη συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει για σήμερα στη μία η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα