Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Καυτή εβδομάδα στο φόντο της ψήφισης από την ολομέλεια της βουλής του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της τρόικας. Χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρίσκονται στο δρόμο, ακόμη και με ολονυχτία στο Σύνταγμα, ενώ οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται με την αυριανή γενική απεργία.Κυκλοφοριακά προβλήματα αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας,

λόγω μοτοπορείας που ξεκίνησαν οι δημοτικοί αστυνομικοί, που αφου πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΝΔ, επιστρέφουν στην πλατεία Καραϊσκάκη για την κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας. Για την παραμονή στους δήμους ενός μεγάλου μέρους των δημοτικών αστυνομικών και απορρόφηση των υπολοίπων στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεσμεύτηκε η κυβέρνηση, κατά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού εκπρόσωποι της δημοτικής αστυνομίας με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου και τον γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Η χρυσή τομή θα αναζητηθεί στα νέα ραντεβού που θα έχει η ΚΕΔΕ στις 14:00 με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο και στις 16:00 με τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τριήμερο λουκέτο στους δήμους της χώρας έως την Τετάρτη, για τη διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων. Σήμερα σειρά κρίσιμων συναντήσεων της ΚΕΔΕ, ενώ η ΠΟΕ - ΟΤΑ συνεχίζει τις συγκεντρώσεις και πορείες, με αφετηρία την πλατεία Καραϊσκάκη.

Task force συστήνεται, την ίδια ώρα, για τη δημοτική αστυνομία. Άμεσα προχωρά η σύσταση ομάδας εργασίας των υπουργείων Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της διαδικασίας της κινητικότητας των δημοτικών αστυνομικών καθώς υπάρχουν κενά που επειγόντως πρέπει να καλυφθούν.
"Κανείς δεν περισσεύει" λέει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, στη δικαιοδοσία του οποίου θα είναι πλέον οι δημοτικοί αστυνομικοί.

«Το υπουργείο, όχι απλώς θα αξιοποιήσει στο ακέραιο την εμπειρία τους, αλλά και θα τους καταστήσει σημαντικό παράγοντα στην εμπέδωση κλίματος ευνομίας στις πόλεις μας, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επί ποδός και οι εκπαιδευτικοί, που μαζί με τους εργαζομένους στους ΟΤΑ αποτελούν το δεύτερο μεγαλύτερο κλάδο που εντάσσεται στο καθεστώς κινητικότητας και υποχρεούται σε μεταθέσεις.


Έως τις 18:00 θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας οι ονομαστικές λίστες με τους περίπου 2.500 καθηγητές οι οποίοι τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, στο τέλος του μηνός.


Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, από το Σεπτέμβριο οι εκπαιδευτικοί θα χτυπούν και κάρτα στα σχολεία, προκειμένου το υπουργείο να ελέγχει την παρουσία τους.


Όσον αφορά τις έως τώρα επιμέρους αποφάσεις των κλάδων, από σήμερα έως και την Τετάρτη θα ματαιώνονται δρομολόγια σε ΟΣΕ και προαστιακό, ενώ στις υπόλοιπες αστικές συγκοινωνίες, προς το παρόν μόνο οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν εκδόσει ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν αύριο από τις 09:00 έως τις 21:00.

Αύριο και μεθαύριο με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ.


Το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους κλάδους των εργαζομένων που βαίνουν προς κινητικότητα εστάλη.
«Όσοι αρνηθούν να μετακινηθούν στις νέες θέσεις στο πλαίσιο της κινητικότητας θα απολυθούν», δήλωσε στη Real news ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.


Δεν απέκλεισε να κλείσουν οργανισμοί «που δεν έχουν λόγο ύπαρξης» αν και υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους ΟΤΑ.

Φωτορεπορταζ Κ. Σιούμπουρας

Keywords
Τυχαία Θέματα