Κέρδη για το FDP δείχνει νέα δημοσκόπηση

Το όριο του 5% που απαιτείται για την είσοδο στην γερμανική Oμοσπονδιακή Βουλή φθάνουν για πρώτη φορά από τον περασμένο Αύγουστο οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από την εταιρεία "Emnid" και δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Bild am Sonntag". Οι χαμένοι της έρευνας είναι οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πειρατές.

Οι χαμένοι της έρευνας είναι οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πειρατές.

Λίγο πριν από

τις εκλογές στα κρατίδια του Σλέσβιγκ-Χολστάιν (6 Μαΐου) και Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (13 Μαΐου), η σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης δίνει στους Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) ποσοστό 35%, ενώ οι Σοσιαλδηοκράτες (SPD) χάνουν μια μονάδα από την δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας και περιορίζονται στο 26%.

Οι Πράσινοι βρίσκονται και πάλι στην τρίτη θέση με 13%, ενώ οι Πειρατές, οι οποίοι απασχόλησαν το τελευταίο διάστημα την δημοσιότητα με την σύγχυση που προκλήθηκε γύρω από τις θέσεις τους για την ακροδεξιά, πέφτουν στο 11%.

Το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς είναι σταθερό στο 7%.

Για τις εκλογές στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν πάντως, η δημοσκόπηση δείχνει τους Σοσιαλδημοκράτες να προηγούνται με ποσοστό 38% έναντι 32% των Χριστιανοδημοκρατών, ενώ ακολουθούν οι Πράσινοι με 10%.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα