Κατέλαβαν πακιστανικό πολεμικό πλοίο

Ο βραχίονας της αλ Κάιντα στη νότια Ασία ανέλαβε την ευθύνη για την πειρατεία σε ένα πακιστανικό πολεμικό πλοίο το οποίο προσπάθησε να χρησιμοποιήσει για να πλήξει με πυραύλους πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στην Αραβική Θάλασσα, στην πρώτη μείζονος σημασίας επιχείρηση αυτής της νεοσυσταθείσας ομάδας.

Σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE, ο Οσάμα Μαχμούντ, εκπρόσωπος αυτού του βραχίονα της αλ Κάιντα, δήλωσε ότι μια ομάδα μαχητών κατάφερε να πάρει τον έλεγχο

της κινεζικής κατασκευής φρεγάτας PNS Zulfiqar και προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τα οπλικά της συστήματα για να επιτεθεί σε αμερικανικά πλοία που έπλεαν σε κοντινή απόσταση.

«Οι μουτζαχεντίν αυτοί κατέλαβαν τον έλεγχο του πακιστανικού πλοίου και έπλευσαν προς το αμερικανικό στόλο, όταν ο πακιστανικός στρατός τους σταμάτησε», είπε.

«Ως αποτέλεσμα, οι μουτζαχεντίν, τα λιοντάρια του Αλλάχ και οι ευεργέτες της Ούμα, θυσίασαν τη ζωή τους για τον Αλλάχ και οι Πακιστανοί στρατιώτες αμαύρωσαν την μέλλουσα ζωή τους δίνοντας τη ζωή τους προασπίζοντας τους εχθρούς της Ούμα, τους Αμερικάνους» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το SITE, η δήλωσε του Μαχμούντ συμπεριλαμβάνει μια φωτογραφία και μια λεπτομερή περιγραφή του πακιστανικού πολεμικού πλοίου.

Το Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν και η υπηρεσία Τύπου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας δεν σχολίασαν τις πληροφορίες αυτές.

Η αποτραπείσα επίθεση σημειώθηκε καθώς οι περιφερειακές δυνάμεις ανησυχούν ήδη για τη σταθερότητα της περιοχής καθώς οι υπό αμερικανική διοίκηση ξένες δυνάμεις αποσύρονται από το γειτονικό Αφγανιστάν, δημιουργώντας ένα κενό ασφαλείας το οποίο μπορεί να εκμεταλλευθούν οι ισλαμιστές αντάρτες.

Η επίθεση η οποία διήρκεσε ώρες, δείχνει επίσης την επιχειρησιακή ικανότητα των ισλαμιστών, οι οποίοι εμφανίζονται να είναι σε θέση να πλήξουν στην καρδιά του μηχανισμού ασφαλείας του Πακιστάν, γεγονός το οποίο εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα της χώρας αυτής να φυλάσσει τις πυρηνικές της εγκαταστάσεις.

Οι πακιστανοί Ταλιμπάν, που είναι στενά συνδεδεμένοι με την Αλ Κάιντα, είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι η επίθεση της 6ης Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε από μέλη της που ανήκουν στις τάξεις του πολεμικού ναυτικού.

Οι πακιστανικές αρχές συνέλαβαν αργότερα ορισμένα μέλη του ναυτικού με την υποψία της συνεργασίας με τους ισλαμιστές.

Η αλ Κάιντα ανακοίνωσε τη δημιουργία του νέου βραχίονα της οργάνωσης στις 4 Σεπτεμβρίου, με τον ηγέτη της Αϊμάν αλ Ζαουάχρι να υπόσχεται την εξάπλωση του ισλαμικού νόμου ότι θα «υψωθεί η σημαία του τζιχάντ» σε όλη τη νότια Ασία, όπου ζουν πάνω από 400 εκατομμύρια μουσουλμάνοι.

Οι αναλυτές λένε ότι η κίνηση είναι μέρος του σχεδίου της αλ Κάιντα να επωφεληθεί από την προγραμματισμένη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν και την ενίσχυση της επιρροής της οργάνωσης στην περιοχή του Αφγανιστάν του Πακιστάν, καθώς και της Ινδίας.

Οι πληροφορίες για την επιχείρηση αυτή δίνονται στην δημοσιότητα εξάλλου εν μέσω το στρατό του Πακιστάν εναντίον των Ταλιμπάν στην περιοχή του βόρειου Ουαζιριστάν, μετά από την φονική επίθεση στο αεροδρόμιο του Καράτσι, τον περασμένο Ιούνιο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα