Και η Ντόρτμουντ... τέσσερα

Είναι δεδομένο. Οι Γερμανοί ξανάρχονται, στην κορυφή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και το κάνουν με τρόπο εμφατικό. Το βράδυ της Τρίτης ήταν η Μπάγερν που έκανε... σκόνη την Μπαρτσελόνα (4-0), ένα 24ώρο αργότερο ήρθε και η Ντόρτμουντ να βάλει άλλα τόσα (4-1) στη Ρεάλ Μαδρίτης. Σούπερ σταρ της βραδιάς ο Λεβαντόφσκι που πέτυχε και τα τέσσερα γκολ για την ομάδα του Κλοπ.

Σπουδαία μπάλα, σπουδαία νίκη, σημαντικό βήμα για πρόκριση στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Η Ντόρτμουντ νίκησε διέλυσε την Ρεάλ Μαδρίτης με το εκκωφαντικό 4-1. Πρωταγωνιστής του γερμανικού πάρτι ήταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος σκόραρε και τα τέσσερα τέρματα (8', 49', 55', 67' πέν.).

Ανεξήγητα κακή η Ρεάλ Μαδρίτης, θα μπορούσε στο φινάλε με τον Βαράν να μειώσει και να αυξήσει τις πιθανότητές της.Η «εκρηκτική» ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό της Ντόρτμουντ, έφεραν την κυριαρχία της στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Η Ρεάλ ήταν ανεξήγητα νευρική και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 8' από την εξαιρετική συνεργασία του Γκουντογάν, του Σμέλτζερ και του Γκέτσε, τη σέντρα του τελευταίου και το πλασέ του Λεβαντόφσκι.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το 1-0 θα ήταν το σκορ του ημιχρόνου, ένα εγκληματικό λάθος του Χούμελς, ο οποίος προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα στον Βεϊντενφέλερ, ήταν μοιραίο για την Ντόρτμουντ. Ο Ιγκουαΐν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γερμανού στόπερ, πάσαρε στον Ρονάλντο, ο οποίος προ κενής εστίας δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει σε 1-1.

Η εκκίνηση στο δεύτερο 45λεπτο ήταν το ίδιο «εκρηκτική» με εκείνη του πρώτου ημιχρόνου. Με τη διαφορά πως η Ντόρτμουντ έκανε το 1-1... 3-1 μέσα σε 10' με τον ίδιο πρωταγωνιστή: ο Λεβαντόφσκι στο 49' και στο 55' με ισάριθμα πλασέ, νίκησε τον Λόπεζ και έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στους Γερμανούς. Το οποίο διευρύνθηκε ακόμα περισσότερο (4-1), χάρη σε πέναλτι του Πολωνού φορ στο 67' (το κέρδισε ο Ρόις από τον Αλόνσο). Γκολ το οποίο ήταν το τέταρτο της Ντόρτμουντ και του Λεβαντόφσκι!

Η Ντόρτμουντ ήταν εξαιρετική και θα μπορούσε να σκοράρει κι άλλο τέρμα, αλλά ο Γκουντογάν στο 62' (αφού πέρασε πρώτα τον Κεντίρα και τον Ράμος) και ο Λεβαντόφσκι στο 78' νικήθηκαν από τον Λόπεζ. Ποια ήταν η απάντηση της Ρεάλ Μαδρίτης στην... κατηφόρα της Βεστφαλίας; Ένα σουτ του Μόντριτς στο 57', το οποίο μπλόκαρε ο Βεϊντενφέλερ και ένα σουτ του Βαράν στο 93', όπου από το ύψος της μικρής περιοχής λίγο έλειψε να μειώσει για τη «βασίλισσα».

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βεϊντενφέλερ, Πίστζεκ (83' Γκροσκρόιτζ), Χούμελς, Σούμποτιτς, Σμέλτζερ, Γκουντογάν (92' Σιέμπερ), Μπέντερ, Ρόις, Γκέτσε, Μπαζτσικόφσκι (82' Κελ), Λεβαντόφσκι.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Λόπεζ, Ράμος, Βαράν, Πέπε, Κοεντράο, Κεντίρα, Αλόνσο (80' Κακά), Ρονάλντο, Οζίλ, Μόντριτς (69' Ντι Μαρία), Ιγκουαΐν (69' Μπενζεμά).

Keywords
Τυχαία Θέματα