Ήττα-σοκ της Ρεάλ στο «Σαν Μαμές»

«Γενέθλια» με ήττα στο «Σαν Μαμές» από την Αθλέτικ Μπιλμπάο έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης (0-1) και, πλέον, η Μπαρτσελόνα με νίκη επί της Ράγιο Βαγεκάνο αύριο το μεσημέρι θα περάσει στην κορυφή της πριμέρα ντιβιζιόν.

Ένα 24ωρο μετά τη συμπλήρωση 113 ετών από την ίδρυσή της, η «βασίλισσα» πήρε το χειρότερο δώρο που θα μπορούσε από την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Στο... αφιλόξενο παραδοσιακά, παρότι νεοσύστατο, «Σαν Μαμές», η Αθλέτικ άνοιξε το σκορ στο 37΄ με τον Αντούριθ και κατάφερε παρά την πίεση των «μερένγκες»

να κρατήσει τη μεγάλη νίκη, στο πιο σημαντικό ματς του σημερινού προγράμματος της 26ης αγωνιστικής.

Η διαφορά των Μαδριλένων με τη Μπαρτσελόνα παρέμεινε στο -2, με τους Καταλανούς να υποδέχονται αύριο το μεσημέρι τη Ράγιο Βαγεκάνο στο «Καμπ Νου» (13:00). Λογικά, η ομάδα του Λουίς Ενρίκες θα πάρει το «τρίποντο», αλλά εάν κρίνει κανείς με τις δύο ευκαιρίες που είχε στο παρελθόν η ομάδα του (με Σαραγόσα και Μάλαγα) και το τελικό αποτέλεσμα (ισάριθμες ήττες), τότε δεν θα πρέπει να βγουν γρήγορα συμπεράσματα.

Το ματς της ημέρας, πάντως, έγινε στο «Ριαθόρ». όπου η Σεβίλη έφυγε νικήτρια απέναντι στη Λα Κορούνια με το εντυπωσιακό 4-3. Ο Ριέρα έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της Γαλικίας, αλλά οι Ανδαλουσιάνοι με δύο γκολ του Βιτόλο προηγήθηκαν 2-1. Ο Γκαμέριο στο 65΄ με πέναλτι φάνηκε να «καθαρίζει» το ματς για τη Σεβίλη, αλλά και πάλι ο Ριέρα μείωσε σε 2-3 (72΄). Στο 83΄ με το αυτογκόλ του Σίντνεϊ έγινε το 2-4 και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 90΄ ο Λούκας με πέναλτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα