Ιταλία: ήθος Πέντε Αστέρων

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν απόψε τον «κανονισμό» που καθορίζει τη συμπεριφορά των νεοεκλεγέντων βουλευτών και γερουσιαστών του κινήματος «Πέντε Αστέρων».

Βάσει επίσημου «οδηγού συμπεριφοράς» του Κινήματος, θα πρέπει πρώτα απ' όλα να αποφεύγουν να συμμετέχουν σε τηλεοπτικά «τοκ σόου», ενώ σε ό,τι αφορά το ρόλο του κοινοβουλευτικού τους εκπροσώπου, θα αναλαμβάνεται εκ περιτροπής, κάθε τρεις μήνες, από έναν διαφορετικό βουλευτή και γερουσιαστή.

Η στάση και οι επιλογές σε σχέση με την υπερψήφιση και την καταψήφιση του κάθε νόμου, θα πρέπει να εξηγούνται καθημερινά στους πολίτες,

μέσω του διαδικτύου. Η ομάδα βουλευτών και γερουσιαστών του κινήματος του Γκρίλλο θα αποφασίζει τη στάση της σε σχέση με τις προτάσεις και τα σχέδια νόμου κατά πλειοψηφία, με καθημερινές «προκαταρκτικές ψηφοφορίες».

Όλοι οι νεοεκλεγέντες θα πρέπει να αναρτούν κάθε μήνα στον ιστότοπο του κόμματος, αναλυτικά, τα έξοδά τους που θα σχετίζονται με την πολιτική τους δράση.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, ο κάθε βουλευτής και γερουσιαστής του Κινήματος, σε περίπτωση που καταδικασθεί από τη δικαιοσύνη (έστω και αν δεν έχει εκδοθεί δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια δικαστική απόφαση), θα έχει την υποχρέωση να υποβάλει άμεσα παραίτηση.

Όσον αφορά τις αποδοχές, τέλος, και οι εκατόν εξήντα τρεις βουλευτές και γερουσιαστές του κινήματος Cinque Stelle (Πέντε Αστέρων) δεσμεύονται να εισπράττουν μόνο 5.000 ευρώ μεικτά μηνιαία (συν τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις), επιστρέφοντας το υπόλοιπο ποσό στο ιταλικό κράτος.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά- υπολογίζοντας τις διάφορες αποζημιώσεις- τα μέλη της ιταλικής Βουλής και της Γερουσίας λαμβάνουν περίπου 12.000 ευρώ μηνιαίως.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα