ΙΟΒΕ: Ουδείς ασχολήθηκε με το άρθρο 37

Επιστολή στο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα στη Βουλή
κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στις 20 Οκτωβρίου 2011, αποσαφηνίζοντας ότι η φράση του «ψάξτε τους (τους συντάκτες του άρθρου 37) στα επιστημονικά συμβούλια του ΙΟΒΕ» ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Στην επιστολή του κ. Στουρνάρα επισημαίνεται ότι ουδέποτε ζητήθηκε από το ΙΟΒΕ να ασχοληθεί με το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου (σχετικά με τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας), είτε από την κυβέρνηση, είτε από την Τριμερή (Τροϊκα) είτε από οποιονδήποτε άλλον. «Ουδείς από το ΙΟΒΕ ασχολήθηκε με το άρθρο 37 ή με οποιοδήποτε άλλο άρθρο του Πολυνομοσχεδίου».

Ο κ. Στουρνάρας με την επιστολή του ενημερώνει το κ. Τσίπρα ότι το ΙΟΒΕ είναι ανεξάρτητο Ίδρυμα (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που διεξάγει οικονομική έρευνα προς όφελος της Ελλάδας. Δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο, και δεν εξαρτάται από το δημόσιο ή οποιονδήποτε άλλο φορέα. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, και εφ' όσον του ζητηθεί, ενημερώνει για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας θεσμικούς παράγοντες, κοινωνικούς εταίρους, πολιτικά κόμματα, πρεσβείες, διεθνείς οργανισμούς, κλπ. Στην ιστοσελίδα του (www.iobe.gr) παρέχεται ενημέρωση για τις θέσεις του ΙΟΒΕ, που εκφράζονται κυρίως στις τριμηνιαίες εκθέσεις και στις ποικίλες επιστημονικές παρουσιάσεις.

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας προσκαλεί τον κ. Τσίπρα στα γραφεία του ΙΟΒΕ με σκοπό να αναλυθούν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, και κυρίως, οι εφικτές λύσεις στο πλαίσιο της σημερινής δύσκολης συγκυρίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα