Ινδία: Υπό αστυνομική προστασία η 20χρονη θύμα ομαδικού βιασμού

Υπό αστυνομική προστασία τέθηκε η 20χρονη που υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού μετά από εντολή των πρεσβυτέρων χωριού στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης στην ανατολική Ινδία.Η κοπέλα, η οποία νοσηλεύεται, κατήγγειλε στην αστυνομία ότι δέχθηκε την επίθεση τη Δευτέρα το βράδυ ως τιμωρία για τη σχέση της με έναν άνδρα από διαφορετική κοινότητα. Η αστυνομία έχει συλλάβει 13 άνδρες σε σχέση με την υπόθεση αυτή.

«Το κορίτσι θέλει να μεταβεί σε ένα άλλο χωριό στο οποίο διαμένει ένας θείος της. Φοβάται να επιστρέψει στο χωριό της γιατί εκεί δεν τη θέλουν», δήλωσε υπουργός στη Δυτική Βεγγάλη.

Ανεπίσημα «δικαστήρια» σε ινδικά χωριά συχνά αποφασίζουν ακόμα και το θάνατο ενός ζευγαριού για την παραβίαση του τοπικού κώδικα συμπεριφοράς.

Φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters που επισκέφθηκε το χωριό της κοπέλας δήλωσε ότι οι κάτοικοι δεν θέλουν την επιστροφή της και ότι το σπίτι στο οποίο ζούσε το κορίτσι είναι εγκαταλελειμένο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο σύντροφος της 20χρονης βρισκόταν δεμένος στην πλατεία του χωριού όσο διαρκούσε ο ομαδικός βιασμός της. Όπως δήλωσαν συγγενείς του, ο άνδρας αυτός έχει εγκαταλείψει το χωριό.

Το ζευγάρι διατάχθηκε να πληρώσει πρόστιμο 25.000 ρουπίες (400 δολάρια), κατήγγειλε η μητέρα της κοπέλας και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια ο αρχηγός του χωριού έδωσε εντολή για το βιασμό της κόρης της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα