«Η εγγύηση των καταθέσεων εξαρτάται από την ΕΚΤ»

«Η εγγύηση των καταθέσεων εξαρτάται από την απόφαση της ΕΚΤ», είπε μιλώντας στην Τρόικα του ΑΘΗΝΑ 9.84 και στους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.«Το πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών δεν είναι η έλλειψη κεφαλαιακής επάρκειας, έχουν πολλαπλώς ανακεφαλαιοποιηθεί και σχετικά πρόσφατα έχουν περάσει τα αναγκαία stress-tests.
To πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών ήταν οτι ενόψει αυτού του κλίματος αβεβαιότητας, πάρα πολλοί απο εμάς, κυρίως οι μικροκαταθέτες, πήραν τα χρήματα τους και τα έχουν μέσα σε μαξιλάρια. Ακριβώς για αυτό το λόγο, λοιπόν, η ΕΚΤ μπορεί εύκολα να λύσει το θέμα σε αντίθεση με οτι συνέβη στη Κύπρο αυξάνοντας τη ρευστότητα. Εξαρτάται απο την απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει τη ρευστότητα, η οποία εξαρτάται απο μια πολιτική απόφαση καθαρά., η οποία θα ληφθεί στο Εurogroup».

Όσο αφορά το θέμα των εκλογών την επομένη του δημοψηφίσματος, είπε ότι είναι απόφαση του Πρωθυπουργού και ότι ο ίδιος προσωπικά ταλαντεύεται και δεν έχει καταλήξει.

«Πράγματι, υπάρχουν δύο παράγοντες αντίθετοι ο ένας με τον άλλον που καταλήγουν στην απόφαση. Ο ένας είναι οτι όταν έχει αποδοκιμαστεί η πρόταση σου και επιπλέον όταν θα είσαι υποχρεωμένος να εφαρμόζεις μια πρόταση που δεν την πιστεύεις έχεις δυσκολίες να την εφαρμόσεις. Μολονότι προφανώς ο κανόνας είναι οτι πει ο ελληνικός λαός θα γίνει. Το θέμα είναι ποιός θα το κάνει. Εγώ προσωπικά ταλαντεύομαι, δεν έχω καταλήξει. Υπάρχει και η δεύτερη άποψη που λέει οτι η εντολή που πήραμε τον Ιανουάριο δεν ήταν μόνο εντολή για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της κρίσης. Ηταν μια εντολή να σπάσουμε το σύστημα της διαπλοκής. Υπηρετούμε αυτή την εντολή αν παραδώσουμε τώρα την κυβερνητική εξουσία;».
Keywords
Τυχαία Θέματα