Σενάρια για νέο πακέτο διάσωσης

Η Ελλάδα θα μπορούσε να χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο διάσωσης όταν λήξει το υφιστάμενο πρόγραμμα τον Ιούνιο, ακόμη και με τη μορφή μιας πιστωτικής γραμμής, διότι οι αγορές μπορεί να μην είναι ακόμη έτοιμες να δανείσουν στην κυβέρνησή της, δήλωσε στο Bloomberg ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις. Υπογράμμισε πως η μελλοντική βοήθεια προς την Ελλάδα

συνδέεται με την επίδοσή που θα έχει από την τρέχουσα αξιολόγηση η οποία θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.
Νωρίτερα ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς Ντε Γκίντος, υποστήριξε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης βρίσκονται σε συζητήσεις για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα ύψους 30 έως 50 δισ. ευρώ.

Διαψεύδουν την ίδια ώρα το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιουνκερ και η εκπρόσωπος του επικεφαλής του Eurogroup Σιμόν Μπουατέλ.

Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα να εξειδικεύσει τις προτάσεις της για τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε στους εταίρους της ότι θα προχωρήσει, σε αντάλλαγμα για την τετράμηνη παράταση, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με το Reuters, η ίδια πρόσθεσε ότι υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερο συντονισμό στην οικονομική πολιτική μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα