Φεστιβάλ για τον Τσε

Ένα ενδιαφέρον Φεστιβάλ, με ταινίες και ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο για τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, πραγματοποιείται από 4 έως 10 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο Τιτάνια, με αφορμή τη συμπλήρωση 45 χρόνων από τη δολοφονία του (9 Οκτωβρίου 1967).

Το φεστιβάλ διοργανώνει η New Star σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κούβας στην Αθήνα.

Ο υπεύθυνος διοργάνωσης Βελισάριος Κοσσιβάκης, μιλώντας στον Αθήνα
9.84 και στη Βάνα Λυκομήτρου, τόνισε ότι μέσα από το φεστιβάλ δίνεται η ευκαιρία στους φίλους, αλλά και σε όλους όσους θέλουν να μάθουν για τον Τσε, να ανακαλύψουν και λιγότερο γνωστές πλευρές της ζωής και της δράσης του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε μέρα θα προβάλλονται έξι διαφορετικά ντοκιμαντέρ, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες από όλο τον κόσμο, την Κούβα, τη λατινική Αμερική, τον Καναδά, την Ισπανία, τη Ρωσία, που έχουν γυριστεί για τον Τσε Γκεβάρα, με σπάνια ντοκουμέντα.

«Είναι πράγματα που τα περισσότερα ο κόσμος δεν τα έχει ξαναδεί και με έναν πολύ γλαφυρό κι επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο, δίνουν μια πλήρη εικόνα της ζωής, των αξιών, των αγώνων και των ιδεών του. Υπάρχουν σπάνια ντοκουμέντα από τον ίδιο τον Τσε, από ομιλίες, συζητήσεις και την δράση του, ενώ μιλούν γι αυτόν οι σύντροφοί του, ο ίδιος ο Φιντέλ και άλλες μεγάλες προσωπικότητες», είπε χαρακτηριστικά.

Τιτάνια: Πανεπιστημίου & Θεμιστοκλέους

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 210 3811147, 210 3841689
Keywords
Τυχαία Θέματα