Εξετάζουν περιορισμό των δαπανών

Τις δυνατότητες περιορισμού των λειτουργικών δαπανών, με την αποτελεσματικότερη διαχείριση των ιδιόκτητων κτιρίων αλλά και την ορθολογικότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας.

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, έχει ξεκινήσει η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για τη στεγαστική πολιτική των υπηρεσιών του υπουργείου.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο έχει προχωρήσει ήδη στην απογραφή όλων των ιδιόκτητων ακινήτων και του καθεστώτος χρήσης τους (ιδιόχρηση, κενό,

ενοικιασμένο, καθώς και λοιπά χαρακτηριστικά τους), ώστε να διευκολυνθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μετεγκατάστασης ή συστέγασης ακόμη και διαφορετικών υπηρεσιών με στόχο την εξοικονόμηση 30% των δαπανών από ενοίκια και τα άλλα συναφή λειτουργικά έξοδα (κοινόχρηστα, φύλαξη, συντήρηση κ.λ.π.)

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το υπουργείο Εργασίας, ενοικιάζονται 835 ακίνητα, με συνολική ετήσια δαπάνη 24 εκατ. ευρώ

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, έχει ζητήσει από όλους τους Οργανισμούς που εποπτεύει την τεκμηρίωση της εφαρμογής των πρόσφατων νόμων για την υποχρεωτική μείωση του κόστους της ενοικίασης κτιρίων από φορείς του δημοσίου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα