Ευρεία σύσκεψη την Τρίτη στο υπ. Υγείας

Ευρεία σύσκεψη θα γίνει αύριο το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, στην οποία θα συμμετέχουν ο Υπουργός Υγείας, ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, προκειμένου να ρυθμιστούν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τις βεβαιώσεις αποδοχών προς τους παρόχους υγείας.

Η σύσκεψη αποφασίστηκε σε έκτακτη συνάντηση που είχε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Μ.Βλασταράκος με τον Υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή.

Στις
βεβαιώσεις δεν περιλαμβάνεται το clawback του δευτέρου εξαμήνου του 2014, σε σχέση με το ατομικό όριο κάθε παρόχου,καθώς και η εκκρεμούσα απόφαση για το επιπλέον κονδύλι των 24 εκατ. ευρώ σε σχέση με το συνολικό κόστος των διαγνωστικών εξετάσεων των παρόχων υγείας.

Ο Π. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ΠΙΣ για την πρόθεσή του να ρυθμίσει και τα δύο ζητήματα, αλλά και ότι θα εκδοθεί νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να δοθεί παράταση έως το τέλος του 2015 για τη καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους παρόχους.

Πρόκειται για οφειλές προς τους παρόχους υγείας μέχρι το τέλος του 2011, οι οποίες ανέρχονται- μόνο για τα εργαστήρια και τα ιατρεία - στα 280 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσόν αυτό έχει επιστραφεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Όπως έγινε γνωστό, μετά το τέλος της συνάντησης προγραμματίζεται επίσης μεγάλη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας όλων των συναρμόδιων φορέων για τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία, τα οποία βρίσκονται σήμερα σε μεγάλη αδυναμία κάλυψης των αναγκών.

Ο κ. Βλασταράκος έθεσε το θέμα στον υπουργό Υγείας, ο οποίος υποσχέθηκε να συζητηθεί στη σύσκεψη, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι Πρόεδροι της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ και άλλων οργανώσεων των νοσοκομειακών ιατρών, προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι για επιτάχυνση της διαδικασίας των προσλήψεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα