Επιστολή Ακρίτα σε Πανούση

Επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιάννη Πανούση, έστειλε η Έλενα Ακρίτα, όσον αφορά τον αγνοούμενο Βαγγέλη Γιακουμάκη. Η κ.Ακρίτα καταγγέλλει μάλιστα ότι την ομάδα των συμφοιτητών του κάλυπτε πασίγνωστος βουλευτής.

«Οι βασανιστές του παλικαριού μιλάνε για πλάκες, καψόνια κι άλλα χαλαρά. Μετατρέψανε ένα ευαίσθητο, τρομαγμένο, ευάλωτο παιδί σε ανθρώπινο τζουκ μποξ (του πετάγανε κέρματα για να τραγουδάει και να το ξεκλειδώσουν από τη ντουλάπα που το φυλακίζανε). Το βασανίσανε, το διαπομπεύσανε, το ξεφτιλίσανε, το οδηγήσανε στους δρόμους να εκλιπαρεί για μια

μπουκιά ψωμί, για ένα εισιτήριο να φύγει όσο πιο μακριά μπορεί, για ένα χέρι βοήθειας που δεν απλώθηκε ποτέ. Στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται γνωστός πολιτικός άνδρας. Ένας "πρωτοκλασάτος" Κρητικός βουλευτής ο οποίος συγκάλυπτε τη συμμορία, μεσολάβησε για να μην διώξουν τα παιδιά από τη Σχολή και κουκούλωνε την τραγωδία», γράφει, μεταξύ άλλων, η Έλενα Ακρίτα στο κείμενο που δημοσίευσαν «ΤΑ ΝΕΑ» και ανάρτησε η ίδια στο λογαριασμό της στο Facebook.

Mε τη σειρά του ο αναπληρωτής υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, απάντησε μέσω email στην επιστολή της Έλενας Ακρίτα.

Ο κ. Πανούσης αναφέρει πως «οι ποινικές ευθύνες θα καταλογιστούν όταν εντοπιστούν οι ένοχοι της "βαρβαρότητας" και οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Το ίδιο ισχύει με πράξεις ή παραλείψεις των αρμοδίων δημοσίων οργάνων» και σημειώνει πως «η εμπλοκή οποιουδήποτε πολιτικού και για οποιονδήποτε λόγο απόκρυψης είναι τόσο αποδοκιμαστέα ώστε θα έπρεπε για λόγους ηθικής τάξης και παραδειγματισμού ο αρχηγός του κόμματός του να τον αποβάλει από τη Βουλή».

Ακολουθούν επισυναπτόμενες οι επιστολές.

Keywords
Τυχαία Θέματα