Επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης Σίντζαρ

Οι Πεσμεργκά, οι δυνάμεις των Κολυρδων του Ιράκ, ξεκίνησαν μια μεγάλη επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλη Σίντζαρ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, την οποία έχει υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ένας Κούρδος αξιωματούχος.

«ΟιΠεσμεργκά ξεκίνησαν σήμερα μια επίθεση από διαφορετικές κατευθύνσεις για να απελευθερώσουν τη Σίντζαρ και σημειώνουν προόδους», είπε ο αξιωματούχος αυτός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Οίδιος πρόσθεσε ότι οι κουρδικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον θέσεων τωντζιχαντιστών στην περιοχή με

βαρέα όπλα, προκαλώντας αδιευκρίνιστο αριθμό θυμάτων.

Τον Αύγουστο το ΙΚ έθεσε υπό τον έλεγχό του την πόλη Σίντζαρ, που βρίσκεται κοντά στα συριακά σύνορα, αναγκάζοντας τους κατοίκους της οι οποίοι στην πλειονότητά τους ανήκουν στη μειονότητα των Γεζίντι να την εγκαταλείψουν.

Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν δεκάδες Γεζίντι, οι οποίοι αρνήθηκαν να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ. Οι σουνίτες εξτρεμιστές θεωρούν τους Γιαζίντι, πιστούς μια θρησκείας με προϊσλαμικές ρίζες, άπιστους.

Ησημερινή επίθεση σημειώνεται μία ημέρα αφού περίπου 150 βαριά οπλισμένοΠεσμεργκά εισήλθαν στη συριακή πόλη Κομπάνι για να πολεμήσουν στο πλευρό των Σύρων Κούρδων που την υπερασπίζονται από το ΙΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα