Εκπομπή «Ρεπορτάζ στις Γειτονιές» στο πρόγραμμα του ΑΘΗΝΑ 9.84

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
Εκπομπή «Ρεπορτάζ στις Γειτονιές» στο πρόγραμμα του ΑΘΗΝΑ 9.84

Ο ΑΘΗΝΑ 9.84 δίνει το μικρόφωνο στους πολίτες. Γηγενείς και μετανάστες γίνονται «Ρεπόρτερ της Γειτονιάς» και παρουσιάζουν τις ανάγκες, τις ομορφιές, τα προβλήματα της περιοχής όπου ζουν .
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις σε Γειτονιές», συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών, από κοινοτικούς πόρους κατά 75% και κατά 25% από
εθνικούς, φορείς και οργανισμοί του Δήμου Αθηναίων υλοποιούν δωρεάν εργαστήρια που απευθύνονται σε κατοίκους της πόλης, Έλληνες και μετανάστες, με στόχο τη δημιουργία κοινού χώρου αλληλεπίδρασης σε τοπικό επίπεδο και την αρμονική συνύπαρξη .

Ένα από τα εργαστήρια, «Ο Ρεπόρτερ της Γειτονιάς» υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΑΘΗΝΑ 9.84. Δεκάδες κάτοικοι της Αθήνας και μετανάστες, παρακολούθησαν 12ωρο σεμινάριο, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του ραδιοφώνου, τις βασικές αρχές της δημοσιογραφίας και το πώς παράγονται τα ραδιοφωνικά προϊόντα. Επίσης, προχώρησαν σε πρακτική άσκηση κάνοντας οι ίδιοι ρεπορτάζ και συνεντεύξεις και πήραν μέρος στην παραγωγή 7 εκπομπών με τίτλο «Ρεπορτάζ στις γειτονιές».

Η πρώτη από αυτές θα μεταδοθεί την Κυριακή 21 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα. Στο μικρόφωνο θα είναι οι δημοσιογράφοι του ΑΘΗΝΑ 9.84, Βερόνικα Τόντορ και Ισίδωρος Ρούσσος, ενώ τα ρεπορτάζ έχουν κάνει οι μετέχοντες στο εργαστήριο «Ρεπόρτερ της Γειτονιάς». Επιπλέον, θα παρουσιαστούν τα υπόλοιπα εργαστήρια του προγράμματος. Οι «ρεπόρτερ της γειτονιάς» μιλούν με εκπαιδευτές και συμμετέχοντες παρουσιάζοντας μερικά από τα εργαστήρια που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Η πόλη μου κι εγώ», το «εργαστήριο μεταποίησης μεταχειρισμένων ρούχων», το «εργαστήριο παραδοσιακών κρουστών», το «εργαστήριο χειροτεχνίας με ανακυκλούμενα υλικά», το «εργαστήριο παραδοσιακών χορών» κλπ.

Η δεύτερη εκπομπή θα μεταδοθεί την Κυριακή 28 Απριλίου, με παρουσιαστές τους δημοσιογράφους Γιώργο Αποστολίδη και Γιάννη Λαυράνο και θέμα το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Δωρεάν Ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους», ενώ οι υπόλοιπες 5 εκπομπές θα «βγουν στον αέρα» έως τα μέσα Ιουνίου.

Για περαιτέρω πληροφορίες οι δημοσιογράφοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Τύπου του ΑΘΗΝΑ 9.84, στο τηλ. 2103412490
Keywords
Τυχαία Θέματα