Έκκληση για συναίνεση

Στη σκιά των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου για άμεση υιοθέτηση παρεμβάσεων ύψους άνω των 6 δισ. ευρώ  και εκτεταμένες  αποκρατικοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη οι διαδοχικές συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων  -πλην της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρρήγα - και ζητούμενο τη συναίνεση. Την Τετάρτη ο Γιώργος Παπανδρέου θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο
Παπούλια. "Αν δεν πάρουμε την 5η δόση , η χώρα θα κατεβάσει ρολά, δηλαδή δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις" ανέφερε ο υπ. Οικονομικών στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτέρας, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε εκτεταμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που θα ξεκινήσει άμεσα, επιπρόσθετες παρεμβάσεις ύψους άνω των 6 δισ. ευρώ για το 2011, καθώς και εξασφάλιση άλλων 22 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2012-2015.

Στόχος, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, είναι το έλλειμμα να περιοριστεί στο 1% το 2015 και να δημιουργηθούν πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 6% που θα βοηθήσουν στη δραστική μείωση του δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων είπε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα δημιουργηθεί Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας με ειδικά χαρτοφυλάκια για την κινητή και ακίνητη περιουσία και ανάμεσα στις υπό αποκρατικοποίηση επιχειρήσεις που ανέφερε ήταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η ΔΕΠΑ, λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι, κ.ά.

Η μάχη για τη σωτηρία της χώρας συνεχίζεται και στην υπηρέτηση αυτού του πατριωτικού καθήκοντος δεν συγχωρείται λιγοψυχία, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Εν τω μεταξύ, στην υποβάθμιση πέντε ελληνικών τραπεζών προχώρησε ο οίκος Fitch. Πρόκειται για τις Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και ΑΤΕ Bank

Mεγάλη έρευνα για τις επιπτώσεις στη χώρα και τη ζωή μας μετά από έναν χρόνο εφαρμογής του μνημονίου, μεταδίδει καθημερινά ο Α984 από τις 11.00 με 13.00 έως και την Παρασκευή.
Keywords
Τυχαία Θέματα