Έκκληση για ενότητα

Έκκληση στους διαφωνούντες για ενότητα απηύθυνε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, με αφορμή τη συμφωνία για το κοινό ανακοινωθέν και την έναρξη συνομιλιών με τους τουρκοκυπρίους για επίλυση του κυπριακού.

Ο κύπριος πρόεδρος απευθυνόμενος στους Τουρκοκύπριους, διαβεβαίωσε για την ειλικρινή του πρόθεση και επιθυμία για λύση του Κυπριακού το συντομότερο, με τρόπο που θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα

και τις θεμελιώδεις ελευθερίες για όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τη σημασία που έχει για την Τουρκία, η λύση του Κυπριακού, υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ο υπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΕ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Παρόλο που το κυπριακό φαίνεται ως de facto εμπόδιο για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, δεν θέλουμε να λυθεί απλώς και μόνο για να αρθεί ένα εμπόδιο προς την ΕΕ. Θέλουμε μια μόνιμη λύση και θέλουμε η Κύπρος να γίνει νησί ειρήνης» δήλωσε ο κ. Τσαβούσογλου στο πρακτορείο ΑΝΑΤΟΛΗ.

Εν τω μεταξύ, την ελπίδα του "για ειρήνη, ευημερία και σταθερότητα για τοΝ λαό της Κύπρο" εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, John Baird, μέσω twitter, με αφορμή την επανέναρξη των συνομιλιών της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς. Επίσης, συνεχάρη Αναστασιάδη και Έρογλου, "για το κοινό ανακοινωθέν σχετικά με τις διαπραγματεύσεις"

Keywords
Τυχαία Θέματα