Εισπρακτικές εταιρίες

Στη λειτουργία των εισπρακτικών εταιριών και στις καταγγελίες εναντίον τους εστίασε σήμερα η έρευνα του Αθήνα 9.84 για τις εισπρακτικές εταιρίες.

Την έρευνα, η οποία παρουσιάζεται καθημερινά στην εκπομπή «Αθήνα σήμερα» με την Νόνη Καραγιάννη 10.00 με 12.00, επιμελήθηκαν οι: Καλλιόπη Ασλανίδου, Δέσποινα Μπαρδάκου, Στέλλα Παπαμιχαήλ,  Ελευθερία Κουμάντου, Νάντια Σκεπετάρη και Έλενα Καρανάτση.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος
Ελληνικού Συνδέσμου Εταιρειών Ενημέρωσης και Διαπραγμάτευσης Απαιτήσεων, Δημήτρης Ψαράκης υποστήριξε ότι οι καταγγελίες των καταναλωτών είναι πολύ λιγότερες το 2011, ενώ απέρριψε τα περί πιέσεων στους εργαζόμενους για να δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο.
 
ΕΡ: Υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες από δανειολήπτες και από καταναλωτικές οργανώσεις οι υπάλληλοι συμπεριφέρονται πάρα πολύ άσχημα, έχουν ανάρμοστη συμπεριφορά και γενικώς ότι οι πρακτικές που ακολουθείτε είναι παράνομες...
ΑΠ: Όταν λέτε πάρα πολλές καταγγελίες ξέρετε τον αριθμό;

ΕΡ: Από το ρεπορτάζ που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής εκατοντάδες τουλάχιστον 10,  ξέρω ότι έχουν φτάσει στα δικαστήρια και έχουν κερδηθεί από τους καταναλωτές...
ΑΠ: Καταγγελία εγώ δεν έχω υπόψη μου να έχει φτάσει σε καμία περίπτωση στο δικαστήριο, δεν έχει γίνει σε καμία περίπτωση θέμα στο Υπουργείο, δεν έχει επιβληθεί κανένα πρόστιμο για ανάρμοστη συμπεριφορά. Στα επίσημα στοιχεία το Υπουργείο οι καταγγελίες είναι ελάχιστες το 2011 ήταν κάτω από χίλιες και όταν μιλάμε για καταγγελίες μιλάμε όχι για ανάρμοστη συμπεριφορά μιλάμε γιατί κάποιος ενοχλήθηκε που τον πήραν τηλέφωνο στις 3 η ώρα το μεσημέρι ή κάποιος είχε πρόβλημα με την τράπεζα, στις οποίες καταγγελίες εμείς λαμβάνουμε γνώση γιατί έχουμε ενημερώσει τον γενικό γραμματέα καταναλωτή ότι θα θέλαμε να έχουμε γνώση ώστε να μπορούμε να επέμβουμε και να δούμε από που προέρχονται. Εμείς δεν έχουμε κάποιες τέτοιες καταγγελίες. Το τι γράφεται και το τι ακούγεται πολλές φορές στα πλαίσια του λαϊκισμού ξεφεύγει πάρα πολύ από την πραγματικότητα. Οι καταναλωτικές οργανώσεις λοιπόν γιατί δεν έρχονται σε εμάς να μας καταγγείλουν αυτά τα πράγματα για να λάβουμε γνώση και μέτρα γιατί εμείς το καταστατικό που έχουμε και ο κώδικας δεοντολογίας που εφαρμόζουμε από το 2005 προτού καν ψηφιστεί νομοσχέδιο για τις εταιρείες είναι πολύ αυστηρότερος από τον ίδιο τον νόμο.

ΕΡ: Μήπως πιέζονται πολύ οι εργαζόμενοι, δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο;
ΑΠ: Ούτε και τέτοιες καταγγελίες υπάρχουν.
Στον Αθήνα 984 μίλησε και μία πρώην εργαζόμενη σε εισπρακτική εταιρία, η οποία έκανε λόγο για υπερβολική πίεση προς τους εργαζόμενους προκειμένου να είναι παραγωγικοί, πάντα με την απειλή της απόλυσης.
 
«Έδωσα στη συγκεκριμένη εταιρεία ένα τεστ πολύ γενικών γνώσεων και αμέσως μετά εφόσον πέρασα το τεστ με προσέλαβαν . Ερωτήσεις μαθηματικών, να υπολογίσεις για παράδειγμα το εμβαδόν ενός σχήματος κλπ, ήταν κάποιες ερωτήσεις πάνω σε γνώσεις ηλεκτρονικού  υπολογιστή, χρήση word βασικά, και λίγα αγγλικά, να μεταφράσουμ
Keywords
Τυχαία Θέματα