ΕΕ: Γαλλογερμανικό θετικό «πρόσημο»

Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης, η Γερμανία και η Γαλλία, αναπτύχθηκαν αμφότερες κατά το δεύτερο φετινό τρίμηνο περισσότερο απ' ό,τι προβλεπόταν, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι τα δεδομένα που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα θα δείξουν ότι η νομισματική ένωση βγήκε από την ύφεση.

Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,7% στο δεύτερο τρίμηνο του 2013, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ανάπτυξή της εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, χάρη κυρίως στην εσωτερική ιδιωτική και δημόσια κατανάλωση.

Η οικονομία της Γαλλίας

αναπτύχθηκε κατά 0,5%, βγαίνοντας από μια ρηχή ύφεση για να καταγράψει την ισχυρότερη τριμηνιαία ανάπτυξη από τις αρχές του 2011. Η επέκτασή της οφείλεται κυρίως στις καταναλωτικές δαπάνες και τη βιομηχανική παραγωγή, αν και οι επενδύσεις μειώθηκαν και πάλι.

Τα συνολικά στοιχεία για την ευρωζώνη που πρόκειται να ανακοινωθούν στις 12:00 (ώρα Ελλάδας), αναμένεται ότι θα δείξουν πως η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά τους τρεις τελευταίους μήνες ως τον Ιούνιο, βγαίνοντας από την ύφεση έπειτα από επτά τρίμηνα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα