Έμπολα: Δύο ύποπτα κρούσματα στο Μαλί

Δύο άνθρωποι ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα αφού ήρθαν σε επαφή με το δίχρονο κορίτσι που πέθανε από την ασθένεια στο Μαλί την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Μια επιδημιολογική έρευνα που διεξήγαγαν οι δύο υπηρεσίες χθες Πέμπτη και περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Ρόιτερς σήμερα περιγράφει με λεπτομέρειες το ταξίδι του νηπίου από την Γουινέα στο Μαλί μαζί με την γιαγιά του, την

πεντάχρονη αδελφή του και τον θείο του και δείχνει ότι ενδέχεται να ήρθε σε επαφή με 141 ανθρώπους συνολικά, 57 εκ των οποίων δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Από τις 84 επαφές που έχουν εντοπιστεί ως τώρα μόνο ένα πρόσωπο ενδέχεται να έχει μολυνθεί από τον ιό Έμπολα, όμως δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαραίτητες εξετάσεις για να το επιβεβαιώσουν.

Παράλληλα έχουν γίνει εξετάσεις σε ακόμη τέσσερα ύποπτα κρούσματα, με τρία αρνητικά αποτελέσματα, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από το τέταρτο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα