Διεγράφη, αλλά κράτα την θέση στην ΓΣΕΕ

Μπορεί να τον έχει αποπέμψει η ΝΔ από τις κομματικές λίστες των μελών της, αλλά ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ κ. Ν. Κιουτσούκης δεν χάνει την θέση του στην ΓΣΕΕ. Επίσης βρήκε στήριξη από τον πρώην πρόεδρο και σημερινού ευρωβουλευτή κ. Πουπάκη, καθώς τον στηρίζουν και τα υπόλοιπα τμήματα της ΔΑΚΕ,
εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία τους για τις εργασιακές εξελίξεις στην χώρα.

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Κίνησης Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα ΔΑΚΕ- ΙΤ), η διαγραφή του προέδρου της Νίκου Κιουτσούκη, από τη Νέα Δημοκρατία.
Τη συμπαράστασή του στον κ. Κιουτσούκη εξέφρασε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και μακροβιότερος πρόεδρος της παράταξης Κώστας Πουπάκης.

«Τα συνδικάτα διαδραματίζουν έναν πολύ συγκεκριμένο, σημαντικό και απόλυτα διακριτό ρόλο από την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία ή τους ιδεολογικά συγγενείς πολιτικούς σχηματισμούς. Γι΄ αυτό, στο πλαίσιο της ελεύθερης δημοκρατικής συνδικαλιστικής έκφρασης, δεν θα πρέπει να υπάρχει η οποιαδήποτε πέρα και έξω από αυτά παρέμβαση ελέγχου ή ποδηγέτησης, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις θέσεις που κατά καιρούς εκφράζουν».

Ο κ. Κιουτσούκης, ο οποίος είναι ο πρώτος πρόεδρος της ΔΑΚΕ που διαγράφεται από τη ΝΔ, κατέχει ως επικεφαλής της παράταξης και τη θέση του γενικού γραμματέα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), θέση η οποία δεν επηρεάζεται από τη διαγραφή του.

Η εκλογή του εκάστοτε προέδρου της ΔΑΚΕ, γίνεται από τους περίπου 450 εκλέκτορες που συμμετέχουν στο συνέδριο, το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2013.

Τη συμπαράστασή της στον Νίκο Κιουτσούκη εξέφρασε με ανακοίνωσή της και η ΔΑΚΕ της ΔΕΗ, μια από τις μαζικότερες οργανώσεις της παράταξης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογες ανακοινώσεις αναμένονται και από άλλες οργανώσεις της ΔΑΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα