Διαξιφισμοί για την 28η Φεβρουαρίου

Την άποψη ότι «είτε έχουν αποκρυφθεί, είτε δεν έχουν γίνει γνωστά στον ελληνικό λαό» εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Α' Αθηνών Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, ερωτηθείς για την επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελη, με την οποία ζητούσε να πληροφορηθεί την πραγματική κατάσταση της οικονομίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Η Τρόικα του Αθήνα 9.84» και στους Γιάννη Παπαγεωργίου

και Νεκτάριο Νώτη, ο κ. Μωραϊτάκης ισχυρίστηκε πως «ισχύουν και τα δύο».

Ακόμη, χαρακτήρισε ως μη«αυθαίρετη» την ημερομηνία της 28ης Φεβρουαρίου, καθώς όπως είπε «είναι δεσμευτική γιατί αν μετά την 1η Μαρτίου, δεν υπάρξει παράταση με κοινή συμφωνία, είμαστε εκτός προγράμματος. Αν είμαστε εκτός προγράμματος, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν χρηματοδοτεί με τον τρόπο που χρηματοδοτούσε σήμερα τις ελληνικές τράπεζες και βρισκόμαστε ξεκρέμαστοι».

Στον αντίποδα και μιλώντας σην ίδια εκπομπή ο Γιάννης Βαρουφάκης υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών, δήλωσε πως «η 28η Φεβρουαρίου είναι αυθαίρετη προθεσμία που ζήτησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν υπάρχει κάποιο γεγονός που να την καθιστά αναγκαστική προθεσμία. Η πραγματική ημερομηνία είναι ο Ιούνιος όταν ωριμάσουν τα δύο ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ. Η δική μας κυβέρνηση θα ζητήσει διαβούλευση που θα κρατήσει μέχρι τότε. Οι πτωχευμένες χώρες δεν δικαιούνται να δανείζονται προτού αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του χρέους. Δεν έχουμε στόχο να μπούμε σε διαδικασία δανεισμού πριν καταλήξει η διαπραγμάτευση».

Keywords
Τυχαία Θέματα