Διάκριση για το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, είναι φέτος το μουσείο της περιφέρειας, στην δράση και την ιστορία του οποίου αποδίδει φόρο τιμής, σε εκδήλωση του, το Μουσείο Μπενάκη (οδός Κουμπάρη 1), στις 19 Μαΐου, με αφορμή τους εορτασμούς της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων.

Για την ιστορία και την δεκατετράχρονη προσφορά του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης (ΕΜΘ) θα μιλήσει

στην εκδήλωση η Όλγα Κατσιαρδή-Hering, καθηγήτρια Ιστορίας Νέου Ελληνισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Κατερίνα Κορρέ-Ζωγράφου, καθηγήτρια Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη και η Αγγελική Γιαννακίδου, ιδρύτρια και πρόεδρος του ΕΜΘ.

Το ΕΜΘ έχει επαινεθεί από το European Museum Forum για την οργάνωση του ως μουσείο και την πολυποίκιλη πνευματική παραγωγή του.

Το πέτρινο νεοκλασικό του 1899, στο οποίο στεγάζεται το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, έχει εξελιχθεί από το 2002 σε κέντρο έρευνας και πνευματικής δημιουργίας, που γνωρίζει να συμφιλιώνεται, να εμπνέεται και να οραματίζεται από την αρχέγονη μνήμη και τη δυναμική του θρακικού πολιτισμού.

«Το ΕΜΘ τολμηρό και δυναμικό, είναι ένας από τους ελάχιστους ζωντανούς πολιτιστικούς οργανισμούς στη Θράκη, παράδειγμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας και υπεύθυνης πολιτιστικής αποκέντρωσης, που υπηρετεί τον τόπο με ιστορική και πολιτιστική ευθύνη, χωρίς να στηρίζεται σε συντεχνιακές και κρατικοδίαιτες συμπεριφορές» αναφέρεται μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση της εκδήλωσης.

Η είσοδος για την εκδήλωση είναι ελεύθερη στο κοινό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα