Διαβεβαιώσεις για τη 13η σύνταξη

«Η 13η σύνταξη δεν θα μετατεθεί για το 2016» διαβεβαίωσε μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, ενώ επέμεινε πως δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις.

«Για να λήξει και τυπικά το θέμα πρέπει να περάσει νομοθετική διάταξη στη Βουλή που ή θα την ακυρώνει ή θα την αναστέλλει επ' αόριστον (σ.σ. την ρήτρα). Αμέσως μετά τη συμφωνία θα πάει πακέτο με το νομοσχέδιο για τις συλλογικές

συμβάσεις εργασίας και τον κατώτατο μισθό και μέχρι τότε θα παραμένουν παγωμένες οι μειώσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Αναγνώρισεότι το υπουργείο Εργασίας έστειλε έγγραφο -όπως αποκάλυψε η εκπομπή- μετο οποίο ζητά από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία να ενημερώσουν για τα ταμειακά τους διαθέσιμα που βρίσκονται σε εμπορικές τράπεζες και με ποιοεπιτόκιο έχουν κατατεθεί.

Όπωςτόνισε, στόχος δεν είναι να πιεστούν οι διοικήσεις των Ταμείων να μεταφέρουν τα διαθέσιμα ύψους 1,2 δις στον ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ, αλλά να γνωρίζει το υπουργείο ποια ποσά υπάρχουν και με ποιους όρους καιδιαγωνισμούς έγιναν οι καταθέσεις αυτές.

«Επειδήμας είπαν ότι αυτά τα χρήματα είναι με 0,3%, με 0,5%, με 0,9% σε τράπεζα και ότι το μεγαλύτερο επιτόκιο είναι στο 2,45%, δηλαδή μικρότεροαπό το 2,7% που δίνει το Δημόσιο και η ΤτΕ, ο Γ.Γ. του υπουργείου ήταν υποχρεωμένος να ζητήσει τα ρευστά διαθέσιμα και που τα έχουν κι αν έχουνδοθεί με διαγωνισμό ή όχι» είπε ο κ. Στρατούλης.

Οαναπληρωτής υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα θιγούν σε καμία περίπτωση ώριμα και θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα με την παρέμβαση στο ασφαλιστικό.

Αναφερόμενοςστο θέμα του υπολογισμού του ΕΦΑΠΑΞ είπε πως ήδη η αρμόδια επιτροπή υπότον Γ. Ρωμανιά εξετάζει διάφορα σενάρια με στόχο «τα εφάπαξ να είναι περίπου τα ίδια με αυτά που δίνονταν μέχρι 31/8/2013».

Keywords
Τυχαία Θέματα