Δεν είναι «απειλή» η Ελλάδα

Η Ελλάδα «ευτυχώς» δεν είναι απειλή για την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε το μέλος της ΕΚΤ Γιοργκ Άσμουσεν στους FT Deutschland σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι με τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, θα μπορέσουν να εκπληρωθούν όλοι οι όροι έτσι ώστε να ληφθεί μια απόφαση για τη συμφωνία σχετικά με το β΄ πακέτο
διάσωσης.

Παρόλα αυτά, «οι Έλληνες πρέπει να δουν ότι το πρόγραμμα είναι για δικό τους συμφέρον και δεν τους επιβάλλεται από έξω. Διαφορετικά, δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα», τόνισε.

Ακόμη, επαίνεσε τις προσπάθειες μεταρρύθμισης στις οποίες προχωρούν η Ιταλία και η Ισπανία, δηλώνοντας ότι αυτές οι χώρες έχουν κάνει τεράστια πρόοδο με τις νέες κυβερνήσεις.

Ο Άσμουσεν δήλωσε επίσης ότι η θέση του ευρώ ως το δεύτερο μεγαλύτερο νόμισμα παγκοσμίως, δεν κινδυνεύει από την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Δήλωσε ακόμη ότι από την υιοθέτηση του νομίσματος και μετά, το ευρώ έχει «σταθερή αξία» τόσο εσωτερικά όσο και στο εξωτερικό.

Τόνισε ότι το αμερικανικό δολάριο θα παραμείνει για το προσεχές μέλλον ως το πιο σημαντικό νόμισμα σε αποθεματικά και συναλλαγές παγκοσμίως.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελλάδα,ellada