Δεκάδες τραυματίες στο Μπαχρέιν

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες όταν η αστυνομία επενέβη για να καταστείλει νέα διαδήλωση στην οποία κάλεσαν σιίτες ακτιβιστές στο Μπαχρέιν, ανακοίνωσαν σήμερα πηγές της αντιπολίτευσης.

Δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Μανάμα, όμως η αστυνομία επενέβη και απώθησε τους συγκεντρωμένους χρησιμοποιώντας σφαίρες από καουτσούκ, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμεντ Μασκάτι,
πρόεδρος της Ένωσης των Νέων του Μπαχρέιν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η αστυνομία εμπόδισε την οδική πρόσβαση στην Μανάμα για να εμποδίσει κατοίκους σιιτικών χωριών γύρω από την πρωτεύουσα να μεταβούν σε αυτή για να λάβουν μέρος στην διαδήλωση, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ένας ακτιβιστής, ο Νάντερ Άμπντελ Ιμάμ, διακομίστηκε σε νοσοκομείο αφού χειροβομβίδα κρότου-λάμψης του προκάλεσε προβλήματα στην όραση, σύμφωνα με τον Μασκάτι. Άλλοι λιγότερα σοβαρά τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες σε σπίτια, για να αποφύγουν τον κίνδυνο να συλληφθούν, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Μπαχρέιν δήλωσε ότι μια «παράνομη» διαδήλωση κατεστάλη από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης χωρίς να υπάρξουν τραυματίες.

Το κίνημα αμφισβήτησης που εκδηλώθηκε στα μέσα του Φεβρουαρίου του 2011 στο πλαίσιο της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης κατεστάλη βίαια στην διάρκεια της χρονιάς με την βοήθεια άλλων μοναρχιών του Κόλπου, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 35 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους μέσα σε ένα μήνα, το Φεβρουάριο. Μια επιτροπή έρευνας που συνέστησε η μοναρχία έκρινε ότι έγινε χρήση «υπέρμετρης και αδικαιολόγητης βίας».

Οι διαδηλώσεις όμως επαναλαμβάνονται και τους τελευταίους μήνες αρκετές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν διαλυθεί από την αστυνομία και ένας έφηβος σκοτώθηκε την 31η Δεκεμβρίου όταν χτυπήθηκε από ένα κάνιστρο δακρυγόνου.
Keywords
Τυχαία Θέματα