Χειρότερο και από το SOPA;

Η σκληρή κριτική εμπόδισε την έγκριση του SOPA, αλλά οι αμερικανοί νομοθέτες έχουν ήδη δημιουργήσει ένα άλλο αυταρχικό νομοσχέδιο που θα τους δώσει το ελεύθερο να «κατασκοπεύουν» στο διαδίκτυο στο όνομα της ασφάλειας του κυβερνοχώρου.

Στο Αμερικανικό Κογκρέσο εξετάζουν πώς θα αντιμετωπιστεί το συνεχόμενο θέμα των κυβερνοεπιθέσεων.

Το HR 3523, ένα κομμάτι της νομοθεσίας που ονομάστηκε Ανταλλαγή πληροφοριών στον κυβερνοχώρο και Πράξη Προστασίας (CISPA), δημιουργήθηκε με το πρόσχημα ότι είναι ένα απαραίτητο εργαλείο

στον πόλεμο των κυβερνοεπιθέσεων εναντίον της Αμερικής. Αλλά η αόριστη φρασεολογία που περιέχεται στο CISPA θα μπορούσε να επιτρέψει στο Κογκρέσο να λογοκρίνει και να σταματήσει όποια online επικοινωνία θεωρεί ότι δεν είναι πρέπουσα.

Ο Kendall Burman, μέλος του Κέντρου για τη Δημοκρατία και την Τεχνολογία λέει ότι το Κογκρέσο εξετάζει μια σειρά από νομοσχέδια ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, που θα μπορούσαν τελικά να ψηφιστούν. Προειδοποιεί όμως για το αποτέλεσμα αν καταλήξουν στο γραφείο του Μπαράκ Ομπάμα.

«Έχουμε μια σειρά από ανησυχίες για αυτό το νομοσχέδιο, το οποίου δημιουργεί μία τεράστια τρύπα στο νόμο της ιδιωτικής ζωής αν η κυβέρνηση το περάσει», εξηγεί ο Burman. Ακόμη αναγνωρίζει ότι το νομοσχέδιο, όπως είναι γραμμένο, επιτρέπει στην αμερικανική κυβέρνηση να επεμβαίνει σε οποιαδήποτε απευθείας σύνδεση επικοινωνία, παρά τις υπάρχουσες εξαιρέσεις, αν πιστεύει πως υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες έγκλημα στον κυβερνοχώρο. 

Πηγή: RT

Keywords
Τυχαία Θέματα