Μπαράζ κινητοποιήσεων

Από αυτήν την ώρα ξεκινούν τα δρομολόγιά τους οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ. Κανονικά τα δρομολόγια σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Τραμ, όπου από σήμερα οι μετακινήσεις γίνονται ξανά με εισιτήριο.

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία

προχωρούν και η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ ΟΤΑ, η ΠΟΕΔΗΝ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με αιχμή τη συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες και την ψήφιση στη βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα σκληρά μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο δημόσιος τομέας αναμένεται να υπολειτουργήσει λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά και η ΠΟΕ ΟΤΑ. Στις 11 το πρωί δίνει ραντεβού στην πλ. Κλαυθμώνος.

«Το συνδικαλιστικό κίνημα και το επόμενο χρονικό διάστημα θα αγωνιστεί για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας που "χάνονται" σε ένα "βαρέλι δίχως πάτο". Θα αγωνιστεί με συνέπεια για τη διαγραφή του χρέους, ως τη μόνη προοπτική για την έξοδο από το "σπιράλ του θανάτου", που με απόφαση και αυτής της κυβέρνησης παραμένουμε!!!», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Με προσωπικό ασφαλείας αναμένεται να λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία εξήγγειλε 24ωρη πανελλαδική απεργία. Η ΠΟΕΔΗΝ προγραμματίζει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί ενώ θα συμμετάσχει και στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ στις 7.30 το απόγευμα στο Σύνταγμα, διεκδικώντας «την κατάργηση των μνημονίων».

Από την πλευρά τους, οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στα μέτρα που περιλαμβάνονται στη νέα συμφωνία, όπως το άνοιγμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και η απελευθέρωση των δικτύων διανομής για τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ), υποστηρίζοντας ότι αυτά οδηγούν «στη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης».

Λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών προβλέπεται ότι θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όλα τα δρομολόγια της Τετάρτης 15/7/2015.

Εξάλλου, συλλαλητήριο στις 7 και μισή στην Ομόνοια προγραμματίζει και το ΠΑΜΕ, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στην πλατεία Κλαυθμώνος αναμένεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα