Άθλος του Παναθηναϊκού

Με το "πάνω χέρι" στην υπόθεση πρόκριση επιστρέφει στην Αθήνα, ο Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι μπόρεσαν να κερδίσουν την Μπαρτσελόνα (66-65) να ισοφαρίσουν την σειρά των πλέι οφ σε 1-1 και πλέον να έχουν το δικαιώμα να τα κάνουν όλα... σπίτι τους. Στα δύο επόμενα ματς. Εκεί όπου ισάριθμες νίκες θα σημαίνουν και μια ακόμη πρόκριση σε φάιναλ φορ, για τον έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης.

Με «όπλο» του την άμυνά του και μπροστάρη τον αρχηγό του Δημήτρη Διαμαντίδη λοιπόν, ο Παναθηναϊκός «άλωσε» τη Βαρκελώνη, επικρατώντας του Ναβάρο και της παρέας του με 66-65. ΟΙ Πράσινοι επέστρεψαν απο την κόλαση του... μείον 13, είχαν οκτώ εύστοχα τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο και το τελευταίο ήταν αυτό που κέρδισε και το ματς. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ευστόχησε έξω απο την γραμμή 8΄΄ πριν απο την λήξη και έδωσε τη νίκη και την... ισοφάριση της σειρά στην ομάδα του.

«Το αποψινό ματς είχε μεγάλο σασπένς. Το θετικό είναι ότι παίξαμε καλή άμυνα και ελέγξαμε το ρυθμό της αναμέτρησης. Αυτά ήταν τα δύο κλειδιά για τη νίκη μας. Επιθετικά πιστεύω πως παίξαμε καλύτερα την Τρίτη από ότι απόψε. Μετά την ήττα στο πρώτο παιχνίδι είχαμε περισσότερη ήττα απόψε, αποτέλεσμα αυτού τα λάθη που κάναμε. Αυτά μας οδήγησαν στο να χάσουμε πολλές κατοχές», είπε ο Αργύρης Πεδουλάκης. Και πρόσθεσε ο κόουτς του Παναθηναϊκού: «Πιστεύω πως παίξαμε καλύτερα στο τελευταίο μας παιχνίδι, όπως επίσης ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Η Μπαρτσελόνα έχει μεγάλος βάθος στο ρόστερ της, περισσότερες λύσεις στον πάγκο και μεγαλύτερη εμπειρία. Εξαιτίας όλων αυτών των παραγόντων, θεωρώ ότι η Μπαρτσελόνα έχει περισσότερες πιθανότητες να προκριθεί στο Final 4 παρότι η σειρά είναι στο 1-1. Αν μπορούσε να περιγράψω το ματς με μία λέξη, αυτή θα ήταν... Πάθος».

Απο την άλλη πλευρά ο Τσάβι Πασκουάλ, έβγαλε το... καπέλο στον Διαμαντίδη «Ήταν ένα κλασικό παιχνίδι Ευρωλίγκας, με ταχύτητα και ένταση. Είχαμε ευκαιρίες να νικήσουμε και σε κάποια στιγμή πήραμε μεγάλη διαφορά την οποία δεν κατορθώσαμε να υπερασπιστούμε. Αντίθετα, επιτρέψαμε στον αντίπαλο να σημειώσει εύκολα καλάθια και να ξαναμπεί στο ματς. Είχαμε σχεδιάσει την τελευταία άμυνα πάνω στον Διαμαντίδη, αλλά δεν μπορέσαμε ούτε να τον σταματήσουμε, ούτε να του κάνουμε φάουλ, με αποτέλεσμα να βρεθεί ένας εναντίον ενός και να βάλει το νικητήριο καλάθι. Ήταν ένα εκπληκτικό καλάθι. Στα 8 δευτερόλεπτα θέλαμε να πάρει το τελευταίο σουτ ο Ναβάρο, ενώ νωρίτερα είχαμε χάσει κάποιες ελεύθερες βολές που ίσως απόψε έκαναν τη διαφορά. Αν τις βάζαμε, ίσως να είχαμε επικρατήσει εμείς. Νομίζω πως έτσι όπως πήγε το ματς θα έπρεπε να έχουμε νικήσει. Πρέπει να βελτιωθούμε στο λόου ποστ στη συνέχεια», πρόσθεσε ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα.

Την Τρίτη στις 16 Απριλίου στο ΟΑΚΑ (21:45) η επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 6(2), Χουέρτας 5(1), Αμπρίνες 10(2), Ναβάρο 20(3), Γιασικεβίτσιους 2, Ουάλας 2, Ίνγκλς 3(1), Χεζόνια, Λόρμπεκ 7, Τζαβάι 4, Εμπαγιέ, Τόμιτς 6

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 13(3), Ματσιούλις 5(1), Ούκιτς 8(2), Λάσμε 9, Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης 10(2), Γκιστ 14(2), Μπανκς, Ξανθόπουλος 2, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 4

Keywords
Τυχαία Θέματα