Αρχή με προβλήματα

Με τουλάχιστον έξι χιλιάδες λειτουργικά κενά και πολλά προβλήματα ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά.

Ωστόσο εκτιμάται ότι μετά τις τοποθετήσεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων θα παραμείνουν τουλάχιστον έξι χιλιάδες λειτουργικά κενά.

«Επ΄ ευκαιρία της ενάρξεως του νέου σχολικού έτους απευθύνω τις ευχές μου, τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές, όλων των βαθμίδων, να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τον πλούτο της ελληνικής παιδείας, ώστε να μπορέσετε οι νέοι να κατακτήσετε όχι μόνο την γνώση, τις τέχνες

και την αγωγή, αλλά και τη συνείδηση της ταυτότητας που διατηρεί την Ελλάδα ζωντανό δίδαγμα για την ανθρωπότητα. Η παιδεία δεν είναι μόνο πρώτη ύλη για την ατομική σας πρόοδο, είναι και το συλλογικό μας όχημα προς μια κοινωνία του πολιτισμού, του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας» ανέφερε η κ. Θάνου.

«Να έχουμε σχολεία με περισσότερα γελαστά και χαρούμενα πρόσωπα», είπε μιλώντας στους μαθητές του 12ου Λυκείου Αθηνών στα Πετράλωνα η Υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου.

«Καλή δουλειά και διασκέδαση ευχήθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων ΓΙώργος Καμίνης, ο οποίος παρέστη στην τελετή αγιασμού στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, ενώ για τα προβλήματα σχολίασε πως «η προχειρότητα και η γραφειοκρατία τελικά αποβαίνουν σε βάρος των φτωχότερων στρωμάτων. Στα ιδιωτικά σχολεία», είπε, «δεν υπάρχουν ελλείψεις, στα δημόσια υπάρχουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα