Απαγωγή Έλληνα πολίτη στη Νιγηρία

Έλληνας πολίτης, εργαζόμενος σε λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρεία στη στην πόλη Τζάμα της Νιγηρίας, απήχθη το βράδυ του Σαββάτου από ένοπλους που εισέβαλαν στο συγκρότημα όπου διέμενε το προσωπικό της εταιρείας. Οι ένοπλοι σκότωσαν τον φρουρό ασφαλείας και απήγαγαν επτά εργαζόμενους από τη Βρετανία, την Ιταλία και το Λίβανο. Οι δράστες είχαν προηγουμένως επιτεθεί σε φυλακή και αστυνομικό τμήμα της ίδιας περιοχής. Το ελληνικό ΥΠΕΞ, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις τοπικές αρχές, συνδράμοντας την προσπάθεια εντοπισμού

και διάσωσης των απαχθέντων, ενώ έθεσε στη διάθεση της πρεσβείας, ένα αεροπλάνο για την περίπτωση που κριθεί σκόπιμη η αποστολή κλιμακίου από την Αθήνα στη Νιγηρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς ο κ. Αβραμόπουλος είχε ακόμη επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Τζ. Τέρτσι, για το συντονισμό και την από κοινού αντιμετώπιση της κατάστασης.

Οι δύο αξιωματικοί σύνδεσμοι της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν στην ελληνική πρεσβεία στη Νιγηρία συντονίζονται με τους ομολόγους τους των ενδιαφερόμενων χωρών και βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες Αρχές της Νιγηρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα