Crash test για το ΤAXISnet

Πρεμιέρα σήμερα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και τεστ αντοχής για το σύστημα Taxis αλλά και για την υπομονή χιλιάδων φορολογούμενων. Από φέτος όλοι υποχρεούνται να υποβάλουν online τις δηλώσεις τους, γεγονός που φέρνει ήδη προβλήματα και δυσχέρειες. Το τελευταίο διάστημα ουρές σχηματίζονται στις εφορίες από συνταξιούχους για να λάβουν κλειδάριθμο

για το Taxisnet, ενώ οι δικαιούχοι του ΙΚΑ και του ΟΓΑ είναι... χαμένοι στο διαδίκτυο, αφού θα πρέπει να αναζητήσουν τα εκκαθαριστικά των αποδοχών τους μέσω ίντερνετ.Επιστολές στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, έχει αποστείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων αναλύοντας τα προβλήματα που έχουν προκύψει.
Σημειώνεται ότι ο νόμος προβλέπει τη δυνατότητα υποβολής χειρόγραφης δήλωσης σε εξαιρετικές περιπτώσεις, που αφορούν κυρίως θέματα υγείας.

Θέμα προκύπτει και με πολλά δικαιολογητικά τα οποία θα πρέπει φέτος να συνοδεύουν τις δηλώσεις, ενώ τόσο ασφαλιστικά ταμεία όσο και υπηρεσίες του δημοσίου περιμένουν ακόμη διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών για να εκδώσουν βεβαιώσεις μισθοδοσίας και συντάξεων.

Πρόσθετη δυσκολία όμως για τους φορολογούμενους και η υποχρεωτική δήλωση των τόκων καταθέσεων, με τη σχετική βεβαίωση να δίνεται από τις τράπεζες κατόπιν αιτήματος των καταθετών.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα