«Ανοίγει ο χορός» των συναντήσεων

Επίσημη πρώτη σήμερα της κυβέρνησης στις επαφές της με τις Βρυξέλλες, ενόψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μια ημέρα υποδέχθηκε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν τη συνάντηση του Ευρωπαίου αξιωματούχου με την Αγκελα Μέρκελ. Αύριο θα βρίσκεται στη χώρα

μας ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ τη Δευτέρα ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν. Λίγες ώρες πριν από την άφιξή του ο κ. Σουλτς στέλνει μήνυμα ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να βρει ένα συμβιβασμό τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας και πως αν η κυβέρνηση λέει όχι σε όλα τότε ο βίος της θα είναι βραχύβιος.

Στις 2.30, ο κος Σουλτς θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, στις 4.30 με τον Αντώνη Σαμαρά, στις 6 με τον Σταύρο Θεοδωράκη και στις 7 με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Επίσης με τίτλο «Όχι ελληνικό δράμα, όχι ελληνική δραχμή» ανάρτησε κείμενο στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter και στο Linkedin. Στις 14.30 το ραντεβού του με τον Πρωθυπουργό.

Ειδικότερα στο twitter μια ημέρα πριν την επίσκεψή του στην Αθήνα και τη συνάντησή του με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας γράφει για τον Αλέξη Τσίπρα και τις ελληνικές εκλογές.«Έτοιμος για το ταξίδι μου στη Αθήνα και τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό», έγραψε το βράδυ της Τετάρτης στο Twitter, παραπέμποντας στη συνέχεια στη σελίδα του στο LinkedIn και στο σημείωμά του, στο οποίο κάνει ουσιαστικά μια ανάλυση των πολιτικών εξελίξεων στην χώρα μας, σε σχέση με το διεθνές περιβάλλον και την κατάσταση στην οικονομία και προειδοποιεί τη νέα κυβέρνηση πως αν λέει σε όλα «όχι», δεν θα επιβιώσει. Ουσιαστικά ο κ. Σουλτς αναφέρει ότι αν λένε συνέχεια «όχι» στην Ελλάδα τότε το momentum του κ. Τσίπρα δεν θα επιβιώσει.

«Κάθε δημοκράτης οφείλει να σεβασθεί μία δημοκρατική απόφαση του ελληνικού λαού και το δικαίωμα της νέας ελληνικής κυβέρνησης να θέσει έναν νέο προσανατολισμό. Αλλά οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν το δικαίωμα να περιμένουν ότι οι αλλαγές στην ελληνική πολιτική δεν θα γίνουν εις βάρος τους» τόνισε ο Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο.

«Σε κατάσταση σοκ οι Γερμανοί από τις πρώτες κινήσεις Τσίπρα» είναι ο τίτλος άρθρου του πρακτορείου Reuters, το οποίο περιγράφει την ανησυχία που επικρατεί στη Γερμανία - και όχι μόνο- για τα σχέδια του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Διαβάστε προηγούμενη είδηση εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα