Ανακάλεσε τους εμπειρογνώμονές του το ΔΝΤ

"Άκαρπες" χαρακτηρίζει τις συνομιλίες με την Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και γι΄ αυτό τον λόγο ανακάλεσε προσωρινά τους εμπειρογνώμονές του. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Spiegel, στους ελέγχους των δανειστών στην Ελλάδα
παρατηρείται αδιέξοδο μέχρι τα μέσα Απριλίου, ενώ στην τηλεδιάσκεψη του EWG την Τετάρτη, το Ταμείο ανέφερε ότι μετά την κυβερνητική αλλαγή στην Αθήνα είχε μόλις τέσσερις μέρες για να μπορέσει να διαπραγματευτεί. Επιπλέον ο γενικός γραμματέας του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών, Νίκος Θεοχαράκης, μιλώντας στο Spiegel ανέφερε ότι η ανάκληση των εμπειρογνωμό δεν πρέπει να θεωρείται έκπληξη, καθώς σύμφωνα με τον ίδιοι "οι υπάλληλοι της τρόικας είναι εντελώς ανεπαρκείς".

Επιπλέον ο κ. Θεοχαράκης ανέφερε - όπως και ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης - ότι η Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα δεν θα πληρώσει τις δόσεις του δανείου του ΔΝΤ.

Στις 9 Απριλίου κάποιος είναι "κοντά στο τέλος" είπε χαρακτηριστικά ο γ.γ του ΥΠΟΙΚ, με το Spiegel να προσθέτει ότι "η στάση πληρωμών, κατά τη διεθνή πρακτική θα είχε ως συνέπεια τη χρεοκοπία της χώρας".

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα