Αναγκαίοι οι έλεγχοι, αλλά...

Απαισιόδοξος για τα αποτελέσματα του νέου φοροσαφάρι εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κ. Κόλλιας,

Μιλώντας στην εκπομπή «Η Τρόικα του Αθήνα 9.84» με τον Γιάννη Παπαγεωργίου και τον Σταμάτη Ζαχαρό, ο κ. Κόλλιας αναφέρθηκε και στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπ. Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη ο οποίος επανέλαβε την αναγκαιότητα των ελέγχων στην αγορά.

«Εμείς

είμαστε σύμφωνοι με αυτό. Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνονται έλεγχοι», είπε ο κ. Κόλλιας και πρόσθεσε «θεωρούμε ότι πάσχει το ελληνικό δημόσιο -ενώ έχει πληθώρα δημοσίων υπαλλήλων-, από ελεγκτές στις εφορίες και νομίζουμε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αυτό το μέτρο.(...)Από την πρώτη στιγμή ότι αυτά τα μέτρα δεν θα οδηγήσουν σε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από ό,τι οδήγησαν και τα προηγούμενα μέτρα, που μέσα σε πέντε χρόνια κατάφεραν ορισμένες επιχειρήσεις και επαγγελματίες να διασωθούν και να μην βάλουν λουκέτο ή να απολύσουν εργαζομένους και εμείς τους το κάνουμε τώρα αυτό. Νομίζω ότι περάσαμε αυτή την κόκκινη γραμμή. Τώρα αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι αυτούς που φοροδιαφεύγουν να προσπαθήσουμε να τους βρούμε -και ορθώς το κάνουμε-, να τους πάρουμε ακόμα περισσότερα ή να τους κλείσουμε... Δεν μπορεί να υπάρχει και αυτός ο αθέμιτος ανταγωνισμός -και εγώ εκεί εντοπίζω τη μεγαλύτερη ανάγκη του να υπάρχουν έλεγχοι-, δηλαδή, δεν μπορούν κάποιες επιχειρήσεις να αποροροφούν τον ΦΠΑ και να λένε ότι αυτή την αύξηση θα την απορροφήσω εγώ, αλλά στο μυαλό τους να έχουν ότι δεν θα κόβουν αποδείξεις και άλλοι επιχειρηματίες που αποδεδειγμένα πάντα κόβουν αποδείξεις, δεν αντέχουν να απορροφήσουν αυτή την αύξηση ΦΠΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα