Αυξάνονται τα «φέσια» στη ΔΕΗ

Αυξάνονται τα φέσια προς τη ΔΕΗ, η οποία δεν βλέπει τα έσοδά της να αναθερμαίνονται μετά την αποσύνδεση των λογαριασμών της από το φόρο ακινήτων.

Οι ανεξόφλητες οφειλές προς την επιχείρηση έχουν ανέβει κατά 30% μέσα στο τρέχον έτος και σύμφωνα με εκτιμήσεις ως το τέλος του 2014 οι απλήρωτοι λογαριασμοί θα έχουν ξεπεράσει τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr το ποσό αυτό κατανέμεται ανά κατηγορία πελατών ως εξής:

Σχεδόν 1 δισ. ευρώ προέρχεται από τη χαμηλή τάση, 400 εκατ. ευρώ από την υψηλή τάση, 200 εκατ. ευρώ από τη μέση τάση και 160 εκατ. ευρώ είναι οι οφειλές του Δημοσίου προς την επιχείρηση.

Η ΔΕΗ ανέμενε να υπάρξει μια βελτίωση μέσα στο Σεπτέμβριο, καθώς παραδοσιακά τους καλοκαιρινούς μήνες εμφανίζεται κάποια υστέρηση στα έσοδα λόγω των διακοπών. Ωστόσο με το Σεπτέμβριο να κλείνει, η κατάσταση δεν έχει εμφανίσει καμία βελτίωση, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να έχει οξυνθεί.

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία στο πλαίσιο των μέτρων που έχει εφαρμόσει σε μια προσπάθεια να περιορίσει την έκταση του φαινομένου έχει προχωρήσει σε μεγάλο αριθμό διακανονισμών, ενώ ταυτόχρονα προχθές ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 10 δικηγορικών γραφείων που θα κινηθούν για τη διεκδίκηση των οφειλομένων. Μάλιστα στο διαγωνισμό υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και προσήλθαν περί τα 30 δικηγορικά γραφεία. Η αξιολόγηση και τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν και στόχος είναι ήδη μέσα στον Οκτώβριο να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την νομική διεκδίκηση οφειλομένων.

Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα