Αυστρία: Το 2017 πλεόνασμα

Η Αυστρία προβλέπει ότι θα επιτύχει δημοσιονομικό πλεόνασμα το 2017 παρατείνοντας την περιστολή των δαπανών για άλλον ένα χρόνο, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας σήμερα.

«Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων στην Αυστρία θα συνεχιστεί με συνέπεια», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ σε μια ανακοίνωσή της με την οποία περιέγραψε τη νέα συμφωνία-πλαίσιο της κυβέρνησης για τα δημοσιονομικά.

Η Φέκτερ προβλέπει πλεόνασμα ίσο με το 0,2% του ΑΕΠ

της Αυστρίας το 2017 και ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2016, αντί του μικρού ελλείμματος που προέβλεπε τον περασμένο Οκτώβριο.

«Θα βρεθούμε ανάμεσα στην ελίτ της Ευρώπης τα επόμενα χρόνια απλώς και μόνο εάν συνεχίσουμε στον δρόμο που έχουμε πάρει με ένα τρόπο», ανέφερε η Φέκτερ, αποκλείοντας κάθε παροχή προς τους πολίτες ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Η Αυστρία βάσει των στατιστικών προβολών της κυβέρνησης κατέγραψε το 2012 έλλειμμα 3,1% του ΑΕΠ λόγω του κόστους της βοήθειας που παρείχε σε κρατικές τράπεζες και την χαμηλότερη του αναμενομένου οικονομική ανάπτυξη. Τα επίσημα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος αναμένεται να δημοσιευτούν την 28η Μαρτίου.

Ο προϋπολογισμός για το 2013, που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο, προβλέπει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα σμικρυνθεί στο 2,3% του αυστριακού ΑΕΠ το 2013.

Οι χώρες της ευρωζώνης υποτίθεται πως οφείλουν να διατηρούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα τους κάτω από το 3% του ΑΕΠ τους. Το έλλειμμα της Αυστρίας βρισκόταν μόλις στο 2,6% το 2011.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα