Pro Rata: Προβάδισμα 5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Διευρύνει την διαφορά του από τη Νέα Δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Pro Rata για την «καταγραφή των επιλογών για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου», που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ

έχει προβάδισμα 5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 28,5%, από το 23% που συγκέντρωνε στην αντίστοιχη έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 25 Αυγούστου. Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 23,5%, από το 19,5%.

Η έρευνα διενεργήθηκε από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου και η εκτίμηση ψήφου για τα υπόλοιπα κόμματα είναι : Χρυσή Αυγή 6,5%, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ 4,5%, Το Ποτάμι 4%, Ένωση Κεντρώων 3,5%. Η Λαϊκή Ενότητα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στο 2,5%, ποσοστό που δεν εξασφαλίζει την είσοδό τους στη Βουλή.

Υψηλό παραμένει το ποσοστό το αναποφάσιστων- στο 17,5%, ενώ το 7% εκτιμάται ότι θα απέχει από τις κάλπες.

Καταλληλότερος για την πρωθυπουργία θεωρείται ο Αλέξης Τσίπρας από το 37%, του εκλογικού Σώματος, έναντι του Ευάγγελου Μεϊμαράκη που συγκεντρώνει ποσοστό 25%. Ωστόσο το 25% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι «κανένας» δεν είναι κατάλληλος για την πρωθυπουργία, σύμφωνα με την έρευνα της Pro Rata, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα