O Κυριαζίδης της ΝΔ θα ψηφίσει τα μέτρα;

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης (και πρώην συνδικαλιστής των αστυνομικών) να μην ψηφίσει τα μέτρα περικοπών της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «ζητήματα ηθικής τάξης»!

Ο κ. Κυριαζίδης αναφέρει στη δήλωσή του:

«Στην τριαντάχρονη αγωνιστική μου διαδρομή έμαθα να λέω τα σύκα-σύκα και τη σκάφη σκάφη. Ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, μια... θέση στην οποία με τίμησαν επί σειρά ετών πολλές γενιές Ελλήνων αστυνομικών, έδωσα σκληρές μάχες για να αντιμετωπίζει η εκάστοτε πολιτική ηγεσία τον ένστολο με σεβασμό στο λειτούργημά τους και

τον ίδιο προσωπικά ως άνθρωπο με δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Πολέμησα τα «είπα ξείπα» και μπήκα στο στίβο της πολιτικής υποσχόμενος τόσο στον ένστολο όσο και στο λαό της Δράμας που με τίμησε με την ψήφο του ότι δεν θα ακολουθήσω την πεπατημένη.

Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την διαμόρφωση του πακέτου των νέων περικοπών, πληροφορούμαι ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις για την προστασία των γλίσχρων αποδοχών των ενστόλων καλούνται να θυσιαστούν στο βωμό των απαιτήσεων της «τρόικας», όταν το συνδικαλιστικό τους κίνημα, ακόμα και ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός, τονίζει με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν αντέχουν άλλες περικοπές και οποιαδήποτε άλλη απόφαση υπονομεύει και λειτουργεί εις βάρος του αξιόμαχου των υπηρεσιών και της διαβίωσης των ιδίων.

Η υιοθέτηση από πλευράς μου τέτοιων άδικων πολιτικών περικοπών στους ενστόλους κατά την παράλογη απαίτηση της «τρόικας» και παρά την εύρεση ισοδυνάμων μέτρων, θέτει για εμένα ζητήματα ηθικής τάξεως, αξιοπιστίας και προβληματισμό σε ό,τι αφορά τη στήριξή τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα